in

Političar zaprepastio Ukrajince: Ponosan sam na moju braću Ruse i Putina

Bivši poslanik ukrajinskog parlamenta Oleksij Žuravko rekao je da je ponosan na Ruse, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin uputio poruku Saveznoj skupštini.

„Prvi osećaj je veliki ponos i radost za moju slovensku braću i sestre u Rusiji. Na kraju krajeva, oni žive u zemlji čije vlasti čine sve što je moguće za brz razvoj porodica “, napisao je Žuravko.

Prema rečima političara, Putinov govor pokazuje da ruske vlasti čine sve što je moguće za poboljšanje života običnih građana. To uključuje povećanje isplata za majke i dodatne plate nastavnicima, uvođenje besplatne hrane za bebe i obezbeđivanje stanovništvu potreban broj vrtića i škola, besplatan internet i još mnogo toga.

Ove kule unutar svog opsega ubijaju drveće prema novoj nemačkoj studiji – I EVO ŠTA JOŠ

“Rusija zaista pokazuje čitavom svetu da je svrha aktivnosti vlade da poboljša život građanima!” Čak i sa ciljevima postizanja većeg nataliteta, Rusija je postavila sebi zadatak da premaši najrazvijenije zemlje u Evropi “, dodao je Žuravko.

Istovremeno je naglasio da danas niko ne može da zaustavi Moskvu da realizuje ovaj plan, jer je zemlja obezbedila najviši nivo odbrambenih sposobnosti za decenije koje dolaze. Bivši poslanik je izrazio i žaljenje što je Ukrajina beznadežno zaostala za Rusijom u pogledu razvoja, iako su Ukrajinci živeli bolje od drugih republika za vreme Sovjetskog Saveza.

Žuravko je dodao da, kao što je istorija pokazala, Moskva može uspešno da se razvija bez Ukrajine, a Kijev bez Rusije – ne. Političar smatra da je u mnogim aspektima potrebno “zahvaliti” bivšem predsedniku Petru Porošenku, bivšem premijeru Arseniju Jacenjuku, bivšem predsedavajućem ukrajinskog parlamenta Andreju Parubiju i trenutnom šefu Ministarstva unutrašnjih poslova Arsenu Avakovu, koji su uložili ogromne napore da se prekinu sve veze sa Rusijom. Štaviše, oni su sproveli “najluđe naloge”  kako bi još više rasplamslali sukob sa Rusijom.

Čak i najtvrdokorniji ukrajinski političari trebalo bu da shvate da je dosadašnji politički kurs Ukrajinu pretvorio u gigantski koncentracioni logor, odakle će ljudi tek bežati, siguran je Žuravko.

Webtribune.rs