in

PONOVO TUMBANJA NA ATP TURU Masters u Rimu POMEREN, teniseri moraju na OBAVEZNO TESTIRANJE, a rezultate čekaju IZOLOVANI

Teniskim poslenicima je trebalo mnogo vremena, truda i razmišljanja, ali se čini da su se konačno uhvatili u koštac sa situacijom, tj. pandemijom. Iako je delovalo da se stvar nikada neće pomrenuti sa mrtve tačke, beli sport je restartovao, barem njen ženski deo. A uskoro će i muški.

Prvi turnir kojim će se ATP tur vratiti na scenu je Sinsinati masters 22. avgusta u Njujorku, nakon čega odmah na istom mestu, Flašing medouzu sledi US Open. I deluje da će sve biti tako, pa je i prvi reket sveta, Novak Đoković prijavio učešće.

Foto: EPA/Justin Lane / EPA;
Novak Đoković

Nakon Velike jabuke planira se povratak u Evropu gde će odmah početi rimski masters, što znači da je pomeren za šest dana unazad. To jest namesto otkazanog mastersa u Madridu. Potez koji pokazuje našu tvrdnju sa početka teksta, jel deluje da je proces povratka sada nezaustavljiv i da je teniska mašinerija podmazna i spremna. Da može pokazali su i WTA turniri prošle i ove sedmice u Palermu, Pragu i Leksingtonu.

– ATP i VTA su potvrdili nove datume za turnir u Rimu koji će sada biti održan od 14. do 22. umesto 20. do 27. septembra. To će dozvoliti igračima koji odigraju polufinale US Opena da imaju nekoliko dana priprema. Oni će biti slobodni u prvom kolu i neće igrati do srede ili četvrtka. Tako će imati dovoljno vremena da se odmore pred masters u Rimu, šta više imaće mnogo više vremena između finala i početka Rolan Garosa. Teniseri će u Njujorku raditi bris najmanje dva dana pred dolazak u Italiju, gde će odmah biti testirani kada dođu. Potom će u hotelu čekati rezultate, te ako su negativni imaju pravo da igraju.

Rolan Garos počinje 27. septembra i traje do 11. oktobra. Prošlogodišnji pobednici rimskog mastersa su Karolina Pliškova i Rafael Nadal. Španac je titulu osvoji pošto je u finalu savladao Novaka Đokovića sa 2:1 u setovima. Očekuje se da obojica učestvuju u ovogodišnjem izdanju.

VIDEO: Novak Đoković vozi biciklu