in

POZDRAVLjAMO PREDSEDNIKA VUČIĆA NA NjEGOVOJ HRABROSTI: Američki Savet za nacionalnu bezbednost o pregovorima u Vašingtonu

NSC je na svom zvaničnom Tviter nalogu retvitovao reagovanje ministra odbrane Aleksandra Vulina ne nedavnu objavu portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

– Dobro rečeno: Veličina čoveka ne meri ni veličinom stolice na kojoj sedi ni veličinom sile u čije ime govori, već veličinom hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda”, objavio je NSC, citirajući Vulinove reči, a zatim su pozdravili predsednika Vučića na njegovoj hrabrosti.

Vulin je tako u nedelju reagovao na objavu Zaharove na njenom Fejsbuk profilu, u kojoj je neprimerenom fotografijom scene iz filma “Niske strasti” prokomentarisala susret srpskog Vučića i američkog predsednika Donalda Trampa.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije danas da je verovatno došlo do nesporazuma u vezi sa “pojedinim formulacijama” u objavi Marije Zaharove i istakao da su odnosi Srbije i Rusije strateškog karaktera, ali i da su Srbi za Ruse bratski narod.

– Moguće je da je došlo do nesporazuma u vezi sa pojedinim formulacijama, ali znam da se moja koleginica izvinila. Stoga polazim od toga da niko neće posumnjati u privrženost i duboko poštovanje koje imamo prema Srbiji u celini i prema rukovodstvu”, rekao je Peskov, prenela je agencija TASS.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije