in

POZNATI RUSKI POLITIKOLOG: Turski dronovi nemaju šanse u Donbasu – Nije ovo Karabah

Poznati ruski politikolog i ekonomista Jevgenij Satanovski ocenio je da turski dronovi neće moći da pokažu svoje prednosti u Donbasu.

Činjenica je da su oni bez odbrane protiv ruskih sistema elektronskog ratovanja.

Kako je primetio Satanovski , tokom nekoliko lokalnih sukoba ruski elektronski sistem dokazao je da se uspešno mogu boriti protiv turskih bespilotnih letelica.

Politikolog smatra da je ruski elektronski rat mnogo efikasniji od američkih ili izraelskih sistema, pa im poraz borbenih dronova koje proizvodi Ankara nije problem.

„Znamo kako da ih oborimo. Neki zalutaju, uključujući Bairaktara. Neki kreću drugim letom i lete u krug “, objasnio je specijalista.

Po istom primeru, ako je Ukrajina odlučila da koristi turske bespilotne letelice na nebu iznad Donbasa, tada Oružane snage Ukrajine neće uspeti.

Kijev je na kraju nabavio šest jedinica Bairaktar ​​TB2 krajem prošle godine, ali ove mašine je lako spustiti uz pomoć ruskih sistema.

Treba reći da je stručnjak u celini prilično skeptičan prema ukrajinskoj vojsci i njihovim mogućnostima.

Ako je sve ovo tačno onda je logičan zaključak da su turski dronovi dobili rat u Karabahu, jer Rusija nije želela da stane iza prozapadno orijentisanog premijera Jermenije Pašinjana.

Webtribune.rs