in

Preko Petal Serach do milion aplikacija na Huawei uređajima

Za one koji ne žele da prave kompromise kada je kvalitet telefona u pitanju Huawei je poslednjih godina prva adresa, i to sa pravom. Svojim performansama nova P40 serija je to i potvrdila a njihova AppGallery i novi Petal Serch, vidžet za pretragu i skidanje aplikacija samo su učvrstili poziciju ovih premijum uređaja.

Kompanija Huawei već uveliko koristi sopstveni AppGallery servis kako bi korisnicima obezbedila jednostavan i siguran pristup svim aplikacijama, a sada im je dostupan i Petal Search – Find Apps, vidžet za pretragu, koji stiže preinstaliran na novoj Huawei P40 seriji telefona ili se jednostavno može preuzeti sa AppGallery. Petal Search je mesto na kom imate pristup više od milion aplikacija a ujedno preko njega možete da pregledate sve vesti, pretražite fotografije ili bilo koji drugi sadržaj. Nalazi se, u obliku vidžeta na home ekranu i traži za vas željenu aplikaciju i na AppGallery i na ostalim app prodavnicama.

Kako radi Petal Search

Huawei Petal Search namenjen je novim Huawei uređajima koji koriste Huawei Mobile Services (HMS) umesto Google Mobile Services (GMS). Lako se skida preko Huawei App Gallery, a za korišćenje je dovoljno da ga otvorite i u pretragu ukucate ime aplikacije koju tražite ili želite da instalirate. Vidžet će otvoriti meni sa najboljim rezultatima i ponuditi da birate izvor preko kog želite da skinete aplikaciju, bilo da je to oficijalni sajt, AppGallery ili neki od APK sajtova. Najbitnije je to što je svaka od opcija proverena i potpuno sigurna za korišćenje.

Huawei app

Uz to, Petal Search će vam odmah ponuditi install dugme a kako za pretragu koristi Qwant i Yandex, daje vam identične opcije kao da ste pretragu radili preko Google-a. Samim tim, Find Apps objedinjuje ono najbolje u sigurnosnim i bezbednosnim tehnologijama zasnovanim na hardveru, u kombinaciji sa neuporedivim standardima privatnosti, kako bi se osigurao najviši standard privatnosti i sigurnosti podataka za Huawei korisnike.

Prilagodite pretragu sebi

Ova pretraga daje mogućnost maksimalne personalizacije bez potrebe da se logujete ili da otvarate Huawei nalog. U podešavanjima za Petal Search (naćićete ih klikom na tab “Me”) možete da vidite istoriju svojih prethodnih pretraga, možete da izaberete Incognito mod pa tako da sakrijete šta ste sve tražili, možete da promenite jezik pretrage i region i slično… Inače, Petal Search – Find Apps vidžet za pretragu trenutno podržava više od 40 jezika i dostupan je u 45 zemalja i regiona, sa planovima za dodatno širenje dostupnosti u budućnosti.

Pored vesti, fotografija i zabave, Find Apps navodi aplikacije iz više izvora, dok je poreklo izvora takođe uvek navedeno. Huawei AppGallery u potpunosti je integrisana u vidžet i sve aplikacije koje su već dostupne u zvaničnoj Huawei prodavnici aplikacija će se pojaviti na vrhu bilo koje pretrage u ovoj aplikaciji. Kao i do sada, stotine novih aplikacija dodaje se u AppGallery svake nedelje.

Nova alatka za pretragu stiže preinstalirana na Huawei P40 seriji (P40 Pro Plus, P40 Pro, P40 i P40 Lite) kao i za postojeće Huawei korisnike, a dostupna je za preuzimanje preko AppGallery.