in

PREOKRET! Stari savski most biće tokom 2021. ISEČEN NA TRI DELA i premešten, ali ne u Park Ušće, već na NOVU LOKACIJU

Rastavljanje Starog savskog mosta koje je bilo predviđeno za ovu godinu odloženo je za narednu 2021. ali je njegova budućnost, uprkos mnogobrojnim polemikama i dvostrukom izjašnjavanju građana, i dalje – neizvesna!

Iako je bilo skoro gotova stvar da će biti premešten na suvo, u Park Ušće, te da će se u sklopu njega nalaziti kafići i restorani, prema najnovijim informacijama on će nakon rastavljanja biti demontiran i privremeno postavljen na jednoj parceli na opštini Palilula. Tamo će ostati dok se ne sazna njegova konačna sudbina!

– Radovi na demontiranju će verovatno krenuti sledeće godine, dok će se uporedo raditi i novi most na njegovom mestu. Stari most će biti isečen na tri dela, transportovan brodom do svoje privremene lokacije, kako bi kasnije mogao ponovo da se koristi – rekao je za “Blic” glavni gradski urbanista, Marko Stojčić.

Foto: Beoinfo / Grad Beograd

Stari savski most u parku na Ušću

Podsetimo, prilikom prošlogodišnjeg izjašnjavanja građana postojale su dve opcije: pobednička po kojoj bi most trebalo da se nađe u Parku Ušće i druga da bude premešten između Ade Ciganlije i novobeogradskih blokova.

Novi savski most

Foto: Grad Beograd / RAS Srbija

Novi savski most

Kako je ova druga dobila manje glasova, odlučeno je da na toj lokaciji bude izgrađen novi pešačko-biciklistički most koji bi trebalo da poveže Blok 70 i Adu Ciganliju. I čiji su nacrti već predočeni javnosti.

Stojčić je potvrdio da će Novi savski most imati po dve trake u svakom smeru, sa tramvajskom bašticom u sredini i stazom sa bicikliste.

– To će biti jedan novi most koji bi trebalo da počne da se gradi sledeće godine, ne znamo tačno kada jer je korona virus sve dosta usporio – naveo je Stojčić.

Ne zna se tačno ni kada će novi most biti završen, ali se očekuje da će to biti u 2022. godini.