in

PRODAJU DROGE UGOVARALI PREKO DRUŠTVENIH MREŽA U akciji “Fejs” razbijena kriminalna grupa, uhapšene četiri osobe

U policijskoj akciji „Fejs“ policija je razbila kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom drogom na području Banjaluke i Doboja, potvrđeno je za Srpsakinfo.

Naš izvor otkriva da je ova grupa drogu najčešće nabavljala na području Doboja, zatim je prevozila u Banjaluku, gde su je dalje prodavali krajnjim korisnicima na ulici. Uglavnom su prodavali spid i marihuanu.

Prema saznanjima Srpskainfo, prodaju droge su često ugovarali preko društvenih mreža zbog čega je ova akcija i dobila ime „Fejs“.

Imena dilera

Izvor Srpskainfo nam je potvrdio da su ovoj akciji uhapšeni Luka Pucar, Tomislav Vrebac, Blagoje Perić i Vladan Milojević.

– Osim njih, policija je u sklopu ove akcije obuhvatila još dvojicu dilera, a koji se već nalaze u zatvoru zbog droge. Radi se o Želimiru Šesiću i Goranu Jeftiću – otkriva sagovornik.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da su u sklopu akcije „Fejs“ uhapsili četiri osobe, te pretreseno više lokacija na području Banjaluke i Doboja.

Foto: Ustupljene fotografije
Zaplena u akciji “Fejs”

– Prilikom pretresa kod uhapšenih je pronađeno i oduzeto 314,19 grama spida i 80,14 grama marihuane. Osim droge, policija je pronašla i oduzela preciznu vagu, mrvilicu za opojnu drogu, kao i više mobilnih telefona – pojasnili su u policiji.

Nakon kriminalističke obrade oni će biti predati u nadležnost banjalučkog tužilaštva.

Podela posla

Izvor uključen u ovu istragu otkrio nam je da je ova grupa više meseci delovala na području Banjaluke i Doboja, gde su prodavali drogu.

– Prema prikupljenim informacijama, Vladan Milojević i Šesić su bili zaduženi za nabavljenje droge na području Doboja. Oni su je zatim prevozili na području Banjaluke, gde su je dalje prodavali. Za prodaju u Banjaluci bili su zaduženi Luka Pucar, Tomislav Vrebac i Blagoje Perić – pojasnio je naš sagovornik.

On je dodao da se Šesić nalazi u pritvoru u Austriji, gde je u aprilu ove godine uhapšen, takođe zbog sumnje da se bavio prodajom droge.

– Još jedan osumnjičeni se nalazi u zatvoru, a reč je o Jeftiću, koji kaznu zbog trgovine drogom služi u Kazneno-popravnom zavodu Doboj – istakao je izvor Srpskainfo.

Krađe

Tokom istrage policija je prikupila informacije da su osumnjičeni drogu često prodavali preko društvenih mreža Fejsbuk i Instagram. Češće su koristili Fejsbuk, te su preko njega dogovarali mesto i vreme za prodaju droge.

Prema njegovim rečima, većina uhapšenih je odranije poznata policiji po krivičnim djelima.

Vrebac je u uhapšen i u martu 2017. godine, kada je „pao“ s još dvojicom maloletnika zbog krađa.

Policija ih je tada zatekla kako obijaju autopraonicu i krenuli da ih hapse, ali su se oni dali u jeg. Uhapšeni su tek kada su automobilom sleteli s puta. Kada su privedeni utvrđeno je da su pomenuti automobil ukrali, te da su odgovorni za još nekoliko krađa na području Banjaluke.

Policija ih je tada povezala sa osam krađa.