in

Promocija nezavisnog Kosova usred Beograda – To nijedna ozbiljna država ne bi dozvolila

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je da nijedna ozbiljna država ne bi dozvolila održavanje festivala „Mirdita dobar dan“, koji se održava u Beogradu, jer se radi o antidržavnoj propagandi i promociji lažne države Kosovo.

“Poslednja u nizu neprijateljskih akcija je takozvani festival Mirdita, festival koji promoviše navodnu kosovsku kulturu i na taj način priznaje lažnu državu Kosovo. Nijedna ozbiljna država u svetu ne bi dozvolila takvu antidržavnu propagandu, a pogotovo ne bi finansirala organizatore takvih događaja. Nijedna ozbiljna država, ali Srbija to dozvoljava, makar i prećutno, dozvoljava”, navodi se u saopštenju SRS.

Ta stranka je dodala da su Srbija i srpski narod, na putu ka Evropskoj uniji, sve češće primorani da trpe poniženja u sopstvenoj zemlji i da je nepodnošljivo što ljudi koji su Srbi po rođenju usred Beograda promovišu antisrpske aktivnosti.

„U cilju zaštite srpskih nacionalnih interesa mi srpski radikali smo tražili da se krivično kazni svako ko javno kaže da se u Srebrenici desio genocid, tražili smo i ukidanje finansiranja nevladinih organizacija koje rade na štetu srpskog naroda, a u interesu stranih obaveštajnih službi i vlada. Naprednjačka većina u Skupštini nije prihvatila predloge srpskih radikala, jer je njima valjda Srbija u Evropskoj uniji važnija od srpskih nacionalnih i državnih interesa”, dodaje se.

SRS smatra da je obaveza države da čuva Ustav i štiti narod od ideja koje mogu da se rode “u ludim izdajničkim glavama”.