in

PUKLA TIKVA: Milovi donatori povlače novac

PUKLA TIKVA: Milovi donatori povlače novac

Izvršni direktor privatne kompanije „Dekar Energy“ Milić Novović, povukao je 5.000 evra donacije Demokratskoj partiji socijalista (DPS) za parlamentarne izbore, pokazuje izveštaj Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) o prilozima u kampanji.

Novovićeva firma je ranije od Vlade dobila koncesije za proizvodnju struje iz mini hidroelektrana, a pored njega donatori DPS-a su i firma Igora Mašovića i Tamara Kokić koja je takođe u istom biznisu.

Mašović je većinski vlasnik „Hidroenergije Andrijevica“ i brat predsednika Opštine Andrijevica Srđana Mašovića, koji je najavio povlačenje iz politike, kako je rekao iz ličnih razloga, nakon što je DPS na lokalnim izborima izgubila vlast u toj opštini.

Prema informacijama „Vijesti“, i Tamara Kokić planira da povuče donaciju DPS-u za parlamentarne izbore.

Ona je DPS pomogla sa 3.000 evra, a inače je izvršni direktor dve firme koje je osnovao konzorcijum, u kome udeo ima Igor Mašović, a do avgusta 2018. godine je radila kao direktor njegove kompanije „Igma Grand“.

Milić Novović je prilog uplatio u junu, dok izveštaj ASK-a za period od 19. avgusta do 2. septembra pokazuje da ga je povukao.

To je učinio i Miodrag Janjušević, koji je prethodno DPS-u uplatio 600 evra.

(vijesti.me)