in

Razmaženo derište i snob OPSEDNUT NOVCEM

Lisandra Ostrom (38), novinarka koja piše za “Observer” i “Hafington post”, pohađala je privatnu srednju školu za devojčice „Čejpin“ u Gornjem Ist Sajdu (Menhetn). Ivanka Tramp je išla s njom u isti razred, a Lisandra je 2009. bila kuma na njenom venčanju s Džaredom Kušnerom.

Žena, koja tvrdi da je nekada bila Ivankina „najbolja drugarica“, u članku za „Veniti fer“ otkriva da se „prva ćerka“ u školi ponašala kao razmaženo derište, da je svaljivala krivicu na druge i da je bila snob.

Dve žene su navodno bile veoma bliske sve do Ivankinog venčanja, ali su se posle toga udaljile. Lisandra, koja je na predsedničkim izborima ove godine glasala za Džoa Bajdena, smatra da je došlo vreme da otkrije kakva je zapravo njena bivša drugarica. Tvrdi da je Ivanka bila ljupka i starmala te lako zadobijala naklonost odraslih, ali da je bila opsednuta novcem, što nije mogla da sakrije.

Foto: Profimedia

Ivanka Tramp 1998.

Kad joj je Lisandra jednom prilikom preporučila roman o menadžeru restorana, Ivanka joj je odbrusila:

– Zašto bih čitala knjigu o prokletim siromasima?

Kad su gledale filmove u bioskopu, Ivanka je komentarisala:

– Otkad to nastavnici mogu sebi da priušte BMW?

– Otkud policajcu ovakva kuća? – očigledno smatrajući da u stvarnom životu tako nešto ne bi bilo moguće.

Ivanka je navodila druge devojke na nestašluke: pokazivale su gole grudi prodavcu viršli s prozora škole, ali je uvek znala da se izvuče kad bi bile uhvaćene na delu. Jedna od najstarijih Lisandrinih uspomena vezanih za Ivanku je kada je optužila drugaricu da je prdnula.

Ivanka Tramp 1996.

Foto: Profimedia

Ivanka Tramp 1996.

– Ivanka je uglavnom bila kolovođa, ali je glumila nevinašce pred razrednom i uspevala je da se izvuče nekažnjeno.

Lisandra kaže da je imala priliku da upozna i predsednika, koji ju je jednom pitao da li je Ivanka „najlepša“ devojčica u razredu i iznenadio se kad mu je odgovorila da nije, prenosi “Dejli mejl”.

– Ko je lepši od Ivanke? – pitao ju je drugi put.

Jednom kad je Lisandra bila gost u Trampovom golf klubu Mar-a-Lago, Tramp mlađi joj je ukrao sa tanjira pola sendviča sa grilovanim sirom.

Foto: Profimedia

– Ivanka ga je izgrdila, a gospodin Tramp je rekao: “Ne brini. To joj ne treba. Učinio joj je uslugu” – piše Lisandra.

Takođe otkriva da je imala ogrlicu sa svojim imenom ispisanim arapskim slovima koju Ivanka nije mogla da smisli.

– Kako se oseća tvoj dečko Jevrejin kad vodite ljubav i gleda tu ogrlicu? Kako možeš to da nosiš? Odmah asocira na teroristu – pitala ju je.

Foto: Profimedia

Ivankina bivša drugarica, međutim, ističe da su ona i Džared hteli da je upoznaju s nekim iz njihovog društva i da je Ivanka velikodušna, uprkos onome što govori.

Njihovo prijateljstvo se raspalo dan nakon venčanja Ivanke i Džareda, kada je Lisandra optužila Ivanku da je ne zanima njen novi posao, na šta joj je ona odgovorila: „Li, imam suviše obaveza da bih se bavila tim glupostima.”

VIDEO Ivanka Tramp