in

“SPASIOCI SU SKOČILI ZA MOJOM DECOM TEK POSLE SAT VREMENA” Ispovest majke čiji su se maloletni sinovi udavili u jezeru kod Lazarevca

“Spasioci su skočili za mojom decom tek posle sat vremena”, izjavila je majka maloletnih dečaka, koji su se udavili danas u jezeru Očaga kod Lazarevca.

Kako kaže, mališani su se igrali u plitkom delu jezera i nisu znali da plivaju.

Dragana M, majka nastradalih dečaka nakon tragedije i novinarima ukratko ispričala šta se dogodilo.

– Prvi put smo bili na jezeru. Kada smo primetili da ih nema počeli smo da ih tražimo. Spasioci nisu odmah reagovali, već posle sat vremena su skočili. Mog supruga je policija odvela za Beograd. Ne znam zbog čega – u suzama je rekla nesrećna majka nakon čega se povukla u porodični dom.

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
Jezero Očaga

Ranije danas tela dečaka od šest i sedam godina izvučena su iz jezera kod Lazarevca. Oni su preminula nakon pokušaja reaminacije, koja je trajala više od sat vremena, ali nije uspela, pa je proglašena smrt dečaka.

Svi napori lekara da ožive braću, nažalost, nisu imali efekta.

Dečaci su se kupali u jezeru i u jednom trenutku nestali su ispod površine vode. Roditelji, koji su bili u plićaku sa bebom, alarmirali su spasioce.

Na jezeru je trenutno u toku uviđaj, a policajci i nadležni tužilac obavili su razgovore kako se roditeljima nastradalih dečaka, tako i sa spasiocima.

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, oni ne dozvoljavaju ulazak ni mnogobrojnim novinarima, ali ni građanima koji su došli kako bi se osvežili.

 Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Na jezeru Očaga gde su se danas utopila rođena braća, dogodila se još jedna tragedija 2013. godine. Za vreme koncerta Miroslava Ilića koji se održavao u ovom delu Lazarevca, 34-godišnji muškarac je obučen skočio u jezero kako bi došao do svog omiljenog pevača, ali ga je voda brzo progutala.