in

SRAMOTA! DA LI ĆE IM NOVAK OVO OPROSTITI? Evo kako je CNN reagovao na vest da će Đoković igrati na US Openu

Do sada se ovako nešto nije dešavalo, ali… za sve, izgleda, postoji prvi put.

Novak Đoković potvrdio je u četvrtak da će ovog meseca učestvovati na turniru u Sinsinatiju i na US Openu, što bi trebalo da je važna vest u američkim medijima, imajući u vidu brojne probleme koje je tamošnjem (i ne samo tamošnjem) sportu donela pandemija korona virusa, a da je u pitanju lepa novost koju je objavio najbolji teniser sveta.

Najbolji na svetu, međutim, uopšte se nije našao u informacijama koje su svojim čitaocima ponudila dva od tri najuticajnija medija u SAD.

Foto: JASON SZENES / EPA;
Novak Đoković

Naime, to da Novak Đoković u Njujork stići u subotu, 15. avgusta, i da je (i pored rigoroznih mera usled pandemije) na najlepši način otklonio dilemu o tome da li će učestvovati na pomenutim takmičenjima, čitav dan kasnije – ne mogu da saznaju oni koji prate CNN i “USA Today”.

Prosto, ni jedan ni drugi gigant američkog medijskog tržišta – nisu ni reč o ovome objavili, a skoro 24 sata je prošlo od najveže teniske vesti koja se dogodila ove nedelje.

Jedino je “Sports ilustrejted” plasirao kratku informaciju, uz citat reči najboljeg tenisera na svetu:

– Nije mi bilo lako da donesem odluku, pogotovo uzimajući u obzir sve prepreke i izazove sa svih strana, ali radujem se što ću moći ponovo da se takmičim na teniskom terenu.

Teniske rubrike

Teniske rubrike “USA Today” i CNN-a dan posle Novakove odluke o US Openu i Sinsinatiju

“SI” je tome dodao podsećanje da je Nole u junu bio pozitivan na novi korona virus, ali se oporavio i prijavio za dva turnira na američkom tlu.

I, to je to.

Nema velikih analiza, kao kada je Rafael Nadal odlučio da ne dođe na Otvoreno prvenstvo SAD, a u dva možda i najveća medija nema čak ni nešto kraće, osnovne informacije, kao kada je Nik Kirjos rešio da ne doputuje…

Podsetimo, turnir u Sinsinatiju igraće se na kompleksu Flešing Medouza od 22. do 28. avgusta, nakon čega sledi US open, koji počinje 31. avgusta. Oba nadmetanja biće odigrana bez prisustva publike.

Video: Novak Đoković trenira u Marbelji