in

Srednja klasa nikad jača – P smart 2021 na testu Blica

Kada kažete telefon srednje klase, onda nekako ne mislite da ćete dobiti uređaj sa kamerom od 48MP, masovnu bateriju i brzo punjenje ili pak Full HD+ displej. Ali, to dobijate sa Huawei P Smart 2021 telefonom.

U pitanju je nova i unapređena verzija već poznatog Huawei P smart. Sve je maksimalno “napumpano” ove godine što se vidi čim telefon uzmete u ruke. Displej je veličine 6,7 inča i izgleda vrlo lepo i atraktivno. Opremljen je sa Full HD + rezolucije 2400 x 1080 piksela a sve je uokvireno odličnim izboro boja – Crush Green, Blush Gold i Midnight Black.

Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija

Huawei P Smart 2021 dolazi u tri boje

Glavna kamera ima čak četiri sočiva. Glavno od njih je sa 48MP i senzorom od 1/2 inča i ona odrađuje najveći deo posla. Kao dodatak tu su i ultraširokugaono sočivo sa 8MP kao i makro sočivo i senzor za dubinu od 2MP. Na taj način pokriveno je gotovo sve. Ako slikate portrete možete da dobijete fotografiju gde je model posebno istaknut a pozadina zamagljena. Imate mogućnost da izbliza slikate detalje koji će biti jasni i fokusirani, a kamera podjednako dobro zumira i na većoj udaljenosti… Napred je 8MP selfi kamera sa AI funkcijom kao i sa ultraširokougaonim sočivom od 120 stepeni.

P smart 2021 dolazi sa internom memorijm od 128MB i sasvim solidnih 4GB RAM. Kad se tome doda baterija kapacteta 5.000 mAh dobije se jedna zaokružena priča o solidnom telefonu koji dobro izgleda i za prosečnog korisnika pruža sve što je neophodno za neometano krorišćenje na svakodnevnom nivou.

Huawei P Smart 2021

Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija

Huawei P Smart 2021

I ovaj Huawei model nema podršku Google servisa, ali je zato tu AppGallery, zvanična Huawei prodavnica aplikacija koja će u potpunosti zadovoljiti sve potrebe za aplikacijama koje inače redovno koristimo pa to ne bi trebalo da bude neka prepreka ukoliko želite da se odlučite za ovaj telefon. Cena bi mogla da bude dobra prepuka – košta 240 evra.