in

STANKOVIĆ U ŠEST REČENICA NAJAVIO ISTORIJSKI DUEL! Zvezdin trener na Kipru najviše STREPI od ovog faktora, a sutra će to biti PAKAO na zemlji!

Strateg crveno-belih bio je kratak pred duel u trećem kolu Lige šampiona.

Crvena zvezda je ovog utorka otputovala na Kipar gde je u sredu od 17 časova očekuje duel sa Omonijom.

Stanković smatra da će pred ovaj “istorijski duel” možda i ključni faktor, svakako otežavajući biti visoka tempetaruta i vlažnost.

– Biće to teška utakmica, jer mi smo taj tim koji igra daleko od kuće. Želimo da idemo u narednu rundu, u grupnu fazu, kao što je to bio slučaj u prethodne tri godine. Ispred sebe imamo istorijski trenutak da četvrti put zaredom uđemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja – rekao je Stanković.

Dejan Stanković

A baš sutradan prema prognozama lokalnih meteoroloških stanica, na Kipru će biti jedan od najtoplijih dana u septembru. Maksimalna temperatura ići će do 38 stepeni, a po najvećem suncu će subjektivni osećaj biti i veći. Primera radi, trenutno je na Kipru 38 stepeni, a subjektivan osećaj je da je 42 stepena Celzijusa. Naravno, treba pomenuti da se tempetarura meri u stanicama na jedan metar od zemlje i da se temperatura odnosi na one u hladu. Na terenu na Kipru neće biti previše hlada.

Sunće se zaći na Kipru tačno nakon što se završi prvo poluvreme, pa bi u drugom trebalo da bude nešto prijatnije, jer će brzo i temperatura pasti za nekoliko podeljka. U vreme kada počne meč trebalo bi da temperatura bude 33 stepena, a tek kada se završi, trebalo bi da padne ispod tridesetog podeljka i da bude 29 stepeni, što takođe nije ništa prijatnije.

Dejan Stanković na meču Crvena zvezda - Čukarički

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Dejan Stanković na meču Crvena zvezda – Čukarički

Stanković se nije mnogo ponavljao, ali je istakao da su Omoniju dobro proučili i da znaju slabosti ovog tima:

– Na našu veliku sreću, svi u ekipi su zdravi i u sredu ću izvesti najjači tim. Što se tiče Omonije, u pitanju je iskusna ekipa. Imaju dobre pojedince, mada se odlikuju timskom igrom. Pažljivo smo ih posmatrali, znamo slabosti.

Stanković je, inače, na Kipar poveo 20 fudbalera, a mesta nije bilo za dvojicu napadača: Ričmonda Boaćija i Antonia Tomanea. Na spisku se nalaze: Milan Borjan, Zoran Popović, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Milan Rodić, Radovan Pankov, Nemanja Milunović, Miloš Degenek, Seku Sanogo, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Dušan Jovančić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Srđan Spiridonović, Željko Gavrić, El Fardu Ben, Aleksa Vukanović i Dijego Falćineli.

VIDEO: Dejan Stanković pred derbi: Kada sam došao u Zvezdu, imao sam nula bodova