in

STEFANOVIĆ: Istorijski i dobar sporazum u Vašingtonu, a kritikuju kojom je olovkom potpisan

On je za TV Pink naveo da su Sjedinjene Američke Države velika sila koja je na strani kosovskih Albanaca i da su promoteri kosovske nezavisnosti i podsetio da je za SAD i najveći broj zemalja EU takozvano Kosovo nezavisno i da ga oni tako posmatraju.

– Za njih je to pitanje završeno. Za Nemačku, Francusku, Britaniju, Italiju, KiM je nezavisno. To je početna pozicija sa kojom se Aleksandar Vučić suočava. Ovo je istorijski momenat da odete u Brisel i Vašington i razgovarate o ekonomiji, o strarima koje su važne za građane – rekao je Stefanović.

On je naveo da je bivša vlašt u kojoj su bili Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boris Tadić, Borko Stefanovcić napravila granice na Jarinju i Brnjaku, da su oni pregovore o pitanju KiM iz Ujedinjenih nacija prebacili u Evropsku uniju.

Na predsedniku Aleksandru Vučiću, kako je rekao, bilo je da prevaziđe teško nasleđe i brojne pogrešne poteze, ali je temu Kosova uspeo da vrati na pregovarački sto.

Za ekonomski sporazum u Vašingtonu kaže da je Vučić i u tom dokumentu uspeo da izbegne sve što bi ugrozilo nacionalne interese.

– Dobili smo dobar dokument i nema suštinskih kritika na sadržaj tog dokumenta. Imate kritiku kakva je olovka kojom je potpisan, gde je trebalo da sedi – rekao je on.

Gradnja puteva, železnice, veće tržište u okviru “mini Šengena”, kako je rekao, sve su to pozitivni signali za investitore.

– Od prištinskog rukovodstva ne očekujem previše, ali sada su garant dokumenta SAD. Bilo bi šteta da se ne realizuje, jer je u interesu svih ljudi – naveo je Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije