in

“STEFANU IDEMO NA GROB, A KRIVAC OSTAJE NEKAŽNJEN” Rodbina mladića koji je tragično nastradao u nesreći 2018. U ŠOKU

Lazar Tanić (22) osuđen je u ponedeljak u Osnovnom sudu u Nišu na 22 meseca zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće, u kojoj je 1. jula 2018. poginuo Stefan Mitić (25) iz Malošišta.

Porodica nastradalog mladića, ostala je skamenjena kada je u sudnici čula koliku kaznu je dobio Tanić, piše “Kurir”.

– Presuda nam je neshvatljiva. Ne razumem kako neko može da dobije samo godinu dana i 10 meseci, kada je propisana kazna od dve do šest godina zatvora? Znači, on je osuđen na kaznu zatvora koja je manja od minimalne – kaže ogorčeni Nikola Mitić, brat poginulog Stefana i dodaje:

– Mi Stefanu idemo na grob, a krivac će praktično ostati nekažnjen. Uz to, njegov advokat je tražio da mu se da uslovna kazna, jer mu je ovo prvo takvo učinjeno delo. Šta reći posle toga? Udarite automobilima i tražite uslovnu kaznu, jer na taj način niste ni ubili čoveka.

Foto: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS Srbija
Mesto na kom se dogodila saobraćajna nesreća

Mitić kaže da će se u zakonskom roku žaliti na presudu, iako je svestan “da ni to neće podići njegovog brata iz groba”.

Podsetimo, saobraćajna nesreća se desila 1. jula 2018. godine. Stefan Mitić je sa drugom i drugaricom išao pešice pored regionalnog puta od Malošišta ka Nišu.

– Vraćali su se iz noćnog provoda kada je Tanić “mercedesom” oborio Mitića. Kretao se brzinom 55 na sat i popeo ga na haubu – podseća izvor.

Dodaje da je Tanić imao probnu dozvolu.

– Tanić je na sudu delimično priznao krivicu, rekavši da nije samo on kriv, jer su se navodno Stefan i njegovi drugari kretali ne pored puta, nego putem, kao i da su bili pijani – podseća sagovornik.