in

SVE JE SPREMNO ZA NOVE “ZVEZDE GRANDA” Novine se drže u strogoj tajnosti, a ovi DETALJI SU ISPLIVALI U JAVNOST

Početkom septembra Saša Popović izabraće uži krug kandidata koji su prošli virtuelne audicije u prethodnom periodu, a koji će se onda pridružiti pevačima iz prethodne sezone.

Foto: Milan Ilićž / RAS Srbija
Saša Popović grand

– Prethodnih meseci takmičari iz Srbije i šireg regiona predstavljali su se putem video-zapisa, odakle je izabrano preko 200 kandidata koji će 1, 2. i 3. septembra imati završnu audiciju u Beogradu. Saša će izabrati određeni broj pevača koji će se pridružiti takmičarima koji su u junu stigli do trećeg kruga – navodi izvor blizak produkciji “Grand” i dodaje:

– Tu sledi prava poslastica za sve ljubitelje ovog šoua, jer će biti posebno zanimljivo videti na koji način će novi kandidati sustići pevače koji se već takmiče i imaju svoje mentore. To je posebno izenađenje koje žiri sa Popovićem na čelu sprema za nastavak i strogo se drži u tajnosti.

Dobro poznati žiri ostaće u istom sastavu i među novim kandidatima izabrati one kojima će pomagati da postane nova Zvezda Granda.

– Svi su jako uzbuđeni i nestrpljivo čekaju da nastave sa šouom. Naravno, i dalje vlada isti takmičarski duh među njima, pa se svi nadaju i ulažu silne napore da baš njihov kandidat bude pobednik ovogodišnje sezone – objašnjava izvor i ističe da se svi nadaju da će situacija sa virusom korona biti pod kontrolom:

Zvezde Granda Foto: RAS / RAS Srbija
Zvezde Granda

– Sve je spremno da se krene sa snimanjima, ali to ne zavisi samo od produkcije i žirija već i od epidemiološke situacije. Svi se nadaju da će cela situacija biti pod kontrolom pa da će samim tim takmičari iz Bosne, Austrije, Makedonije, Hrvatske i drugih zemanja neometano moći da doputuju u Srbiju i učestvuju u šouu.

Podsetimo, usled širenja korona virusa snimanje “Zvezda Granda” zaustavljeno je u martu mesecu, a kasnije je nastavljeno krajem maja uz nova pravila i određene mere. Saša Popović već tada je najavio da će sezona 2019/2020. biti produžena na još jednu godinu.

Zvezde Granda Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija
Zvezde Granda

– Biće to stari sistem u novom ambijentu, nema publike zasad. Vratili smo neke kandidate koji zaslužuju da se ponovo takmiče, iz razloga što nemamo finale u junu, već će biti pomereno za sledeću godinu. Jedan određeni broj takmičara ćemo ubaciti u ove kandidate, sa njima ćemo brzopotezno odraditi tri kruga na jesen i pripojiti ih sa starim kandidatima i tako nastavljamo dalje. Svake godine krenemo sa 400 do 500 takmičara, a ove godine će biti drugačije. Dakle, ovih 120 što su ostali i dodaćemo druge – objasnio je Saša u maju i dodao:

– Žao mi je da tako brzopotezno završimo sezonu jer su ostali fenomenalni kandidati. Ja znam u svakom gradu kandidate, sve ih poznajem. Ispred mene je prošlo više od 100 hiljada kandidata, tako da u svakom gradu cele bivše Juge znam pevače, a ovi koji su trenutno u “Zvezdama Granda”, to su najbolji pevači na Balkanu. Zato smo produžili takmičenje, a iako nema publike, sigurno je da će šou i dalje biti zagarantovan. Nama je dovoljna jedna mala iskra i onda sve gori, ništa nas neće sprečiti da napravimo šou. n

Žiri i voditelji se odmarali

Pauzu između snimanja pevači koji se nalaze u čuvenim stolicama “Granda” iskoristili su za odmor na moru ili prirodi. Marija Šerifović pre nekoliko nedelja otputovala je za Ameriku, gde puni baterije pred nastavak takmičenja, dok je njena starija koleginica Snežana Đurišić boravila na Zlatiboru sa svojim izabranikom. Saša Popović sa suprugom Suzanom još u junu je otputovao u Opatiju, gde imaju kuću, dok je voditeljka Sanja Kužet takođe baterije napunila na hrvatskom primorju i ujedno pokazala besprekornu figuru.

VIDEO: Članovi žirija Zvezde Granda