in

TESAN PORAZ Krajinović POSLE DRAME izgubio u četvrtfinalu Sinsinatija, ali nagrada stiže! Evo na KOM MESTU ATP LISTE će Filip biti od ponedeljka

Jedna dobra partija Filipa Krajinovića nije bila krunisana pobedom. Ali masters Sinsinati koji se ove godine igra u Njujorku, pokazao je da je mladi srpski as na dobrom putu da se vine u najviše teniske visine.

Krajinović je izgubio u četvrtfinalu u balonu koji se igra na Flašingu od Miloša Raonića (Kanada) sa 4:6, 7:6 (7:2), 7:5. Bio je to njihov prvi međusobni meč.

Od kada sarađuje sa Jankom Tipsarevićem, Krajinović je igru podigao ne za jedan već za nekoliko nivoa. Pobede nad Fučovičem, a posebno nad Timom dale su srpskom asu potrebni injekciju samopouzdanja da nastavi sa dobrim partijama. I bio je odličan u prvom delu meča.

Dobio je najpre prvi set, a onda u drugom imao i servis za pobedu pri rezultatu 5:4. Ali pritisak je, izgleda, bio prevelik, pa je Filip dozvolio brejk. U taj-brejku, Raonićeva ruka je bila mirnija, pa je uspeo da poravna u setovima.

Imao je Krajinović i meč loptu u desetom gemu trećeg seta, ali se zahvaljujući snažnom forhendu i preciznom servisu Raonić izvukao.

Kanađanin je potom kaznio rivala, napravio brejk i trasirao put ka pobedi.

Posle dobrih partija u ovom restartu sezone, Krajinović će biti i nagrađen. Na ATP listi koja će izaći u ponedeljak, Krajinović bi trebalo da bude 26. na planeti, što je inače i njegov najbolji plasman u karijeri.

Podsetimo, Filip će nakon Sinsinatija, igrati na US Openu.

VIDEO: Filip Krajinović peva devojci