in

TRI OSOBE PREMINULE NA KLINIČKOM CENTRU SARAJEVO U protekla 24 časa 88 zaraženih virusom korona

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testiran je 309 uzorak na prisustvo korona virusa.

Kako je jutros za portal Radiosarajevo potvrdila Sebija Izetbegović, generalna direktorka KCUS, na COVID-19 je pozitivno 88 osoba, prenosi Srpskainfo.

Najviše je iz Sarajeva – pozitivne su 54 osobe, Travnik 14, Kakanj i Visoko po šest, Olovo pet, Tešanj, Žepče i Nova Bila po jedna slučaj.

Tri osobe su preminule u poslednja 24 sata.

Na Podhrastovima smeštene su 44 osobe, od kojih je šest težih pacijenata.

Podsećamo juče je bilo 48 novih slučajeva zaraze korona virusom, od čega njih 32 ili 66,6 posto pripada porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, navodi se u jutrošnjem izveštaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Juče je bilo 48 zaraženih u Sarajevu

U Kantonu Sarajevo je trenutno 499 osoba pozitivno na korona virus, što i dalje predstavlja dalju tendenciju pada ukupnog broja obolelih od ovog zaraznog obolenja.

Na bolničkom lečenju, u karantinu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, smeštene su 44 osobe, među kojima dva pacijenta koriste potporu respiratora pri disanju. Ukupan broj smrtnih slučajeva od posledica infekcije korona virusom u Kantonu Sarajevo i dalje je 66.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 950 osoba, na osnovu rešenja inspekcije, preporuke epidemiologa ili rešenja Ministarstva zdravstva KS.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo je od početka pandemije potvrđeno prisustvo korona virusa kod 3.806 osoba, prenosi Radio Sarajevo.