in

Tulijum laser od 200 vati vraća jak i neisprekidan mlaz urina: LASER MED

Muškarci stariji od 50 godina s uznemirenošću shvataju da mlaz urina nije kao nekada. Mlaz počinje progresivno da slabi i teško opisuje luk. Istovremeno, pozivi na mokrenje su sve učestaliji, a boravci u toaletu sve duži. Najčešće je uzrok tome BHP – benigna hiperplazija prostate.

Objašnjenje je prosto: s godinama tkivo prostate raste polako i postepeno, što dovodi do povećanja njegove ukupne zapremine i izaziva pritisak na susedne organe. Kada se vrši pritisak na mokraćnu bešiku, dolazi do zadržavanja urina, a na uretru – mlaz postaje otežan.

Jednokratna operacija Tulijum laserom vraća muškarcu normalno mokrenje bez obzira na veličinu prostate i prisustvo trajnog katetera. Muškarci koji su laserski uradili isparavanje (vaporizaciju) adenoma prostate kažu da se ponovo vratio zaboravljeni osećaj jakog, bistrog i neisprekidanog mlaza urina uz potpuno pražnjenje mokraćne bešike.

Tulijum 200 vati je najsavremeniji i maksimalno usavršeni laserski sistem, preporučen od strane Evropske asocijacije urologa. U odnosu na druge lasere, zauzima vodeću poziciju jer ga odlikuje:

  • Najveća preciznost pri prodiranju u tkivo prostate – samo 0,2 mm. Tulijum emituje lasersku energiju direktno i samo u jezgro prostate, bez rizika za okolna tkiva. Odsustvo krvarenja tokom operacije omogućava da pacijent već sutradan ode kući bez ikakvih komplikacija.
  • Najveća snaga – 200 vati. To podrazumeva kraće vreme operacije, pa samim tim i kraći boravak u anesteziji. Zbog svoje nenadmašne snage Tulijum je podjednako efikasan i za male i za izuzetno velike obime prostate.
  • Odlično rešenje za adenom prostate, kamenje u mokraćnoj bešici i kanalu, tumor mokraćne bešike. Trenutno ne postoji nijedan drugi laserski sistem koji istovremeno može i da isparava prostatu i da razbija kamen. To predstavlja napredak u laserskoj hirurgiji koji pruža hirurgu lakši rad, a pacijentu negu bez kompromisa.

U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA. LASER MED – 4 filijale u Bugarskoj i Srbiji, prvoklasna tehnika i 10-godišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.