in

“U TRENU SU IZGUBILI I ĆERKU I UNUČE” Komšije skrhane nakon stravične nesreće kod Dobanovačke petlje u kojoj je poginula TRUDNICA

Smiljana T. (35), inače trudnica u sedmom mesecu, i Predrag G. (41), oboje iz Sremske Mitrovice, poginuli su juče ujutro u nesreći na auto-putu kod Dobanovačke petlje kada je “pežo 3008” u kome su bili podleteo pod kamion parkiran u zaustavnoj traci.

U nesreći su povređeni vozač “pežoa” Kristijan S. i putnik Alen L. Šta je uzrok saobraćajne nesreće u kojoj je dvoje poginulo, a dvoje povređeno, pokazaće istraga. Prema saznanjima “Blica”, “pežo 3008”, kojim je upravljao Kristijan S. i u kome je bilo još troje putnika, krenuo je iz Sremske Mitrovice u Surčin. Svi oni krenuli su na posao, a Smiljana T. je sedela na mestu suvozača.

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Kamiondžija je zaustavio vozilo kako bi promenio gumu

Na autoputu kod Dobanovačke petlje, međutim, vozač “pežoa” je iz još neutvrđenih razloga iz srednje skrenuo u zaustavnu traku, pa je vozilo podletelo pod parkiran kamion “EHL transporta”. Kamiondžija je prethodno zaustavio vozilo jer je kamionu pukla guma i trebalo je da je zameni.

Podletanje

Prilikom podletanja, prednji deo “pežoa” bukvalno se potpuno smrskao, a od zadobijenih povreda trudnica koja je sedala na mestu suvozača i Predrag G, na zadnjem sedištu, zadobili su smrtonosne povrede. Vozač i drugi putnik sa zadnjeg sedišta su povređeni, a njih su iz uništenog automobila izvlačili vatrogasci koji su morali da seku “pežo 3008”.

Povređeni su prevezeni u Zemunsku bolnicu, dok su tela stradlih poslata na Institut za sudsku medicinu.

Daljna istraga će utvrditi zašto je vozač “pežoa”, koji je trenutno u bolnici, skrenuo u zaustavnu traku, da li ga je nešto omelo pa je izgubio kontrolu nad volanom. Odmah posle nesreće izjavu je dao i kamiondžija na čijem teretnom vozilu je pukla guma, pa je svoje vozilo parkirao u zaustavnu traku da bi zamenio pneumatik.

Meštani Sremske Mitrovice u neverici su primili vest da je dvoje njihovih sugrađana poginulo u saobraćajnoj nesreći kod Dobanovačke petlje.

Živela sa roditeljima

– Smiljana je radila u firmi Kristijana K. u Sremskoj Mitrovici. Poslednjih meseci je radila u Surčinu, da li za istog gazdu ili nekog drugog ne znamo, ali je putovala na posao. Moguće je da gazda ima neki ogranak firmi pa se ona tamo premestila zbog svog novog emotivnog partnera – kažu poznanici Smiljane T.

"Pežo 3008" podleteo je pod kamion parkiran u zaustavnoj traci

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

“Pežo 3008” podleteo je pod kamion parkiran u zaustavnoj traci

Mlada žena je bila udata, ali se od prvog supruga razvela pre dve-tri godine. Posle razvoda, Smiljana je živela kod svojih roditelja. Sa njima živi i njena 84-godišnja baba, dok je brat sa svojom porodicom u Beogradu. Porodica je svojevremeno izbegla iz Hrvatske i skućili su se u Sremskoj Mitrovici.

– Divna devojka, mlada žena. Kulturna. Znam da je radila nešto u kancelariji, administracije jedne ovdašnje firme. Pre nekoliko meseci starijim komšijama je pomagala da se prijave za onih sto evra. Stari ne znaju da rukuju kompjuterima, pa je ona svima izlazila u susret i slala njihove zahteve – pričaju komšije stradale Smiljane.

Prilikom podletanja automobila pod kamion Smiljana T. i Predrag G. zadobili su smrtonosne povrede, dok su još dve osobe iz kola prebačene u Zemunsku bolnicu

Foto: Drustvene mreze

Prilikom podletanja automobila pod kamion Smiljana T. i Predrag G. zadobili su smrtonosne povrede, dok su još dve osobe iz kola prebačene u Zemunsku bolnicu

Retko ko od suseda Smiljanine porodice juče je imao snage da njenim roditeljima i babi izjavi saučešće.

– Jadni ljudi. U trenutku su izgubili i ćerku i unuče. To je trebalo da bude prvo Smiljanino dete. Otac je otišao u Beograd. Ne dao bog nikome, ćerku će vratiti u kovčegu. Verujemo da Smiljanina baka i ne zna za tragediju. Stara je i pitanje je kako će to preživeti. Strašno – kažu komšije i dodaju da do skoro nisu ni znali da je Smiljana trudna.

Pala sa motora, polomila nogu

Jučerašnja saobraćajna nesreća nije prva u kojoj je učestvovala Smiljana. Prema rečima naših sagovornika, još dok je išla u školu, pala je sa motora i imala prelom noge. Na motoru je bila sa tadašnjim dečkom.

I poginuli Predrag radio u Surčinu

Stradalog Predraga G. poznanici Smiljane T. ne poznaju dobro, ali navode da su čuli da njegova porodica stanuje u mitrovačkom naselju Kamenjar. I on je radio u Surčinu, ali ne znaju da li u istoj firmi sa Smiljanom.