in

U UDESU STRADAO VOZAČ “PASATA” Uhapšen kamiondžija koji je izazvao nesreću

Opštinski sud u Širokom Brijegu odredio je danas pritvor od 30 dana za Y. Y. (56) iz Bugarske zbog ugrožavanja javnog saobraćaja usled čega je jedna osoba smrtno stradala, a druga zadobila teške telesne povrede.

Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu podnelo je predlog za određivanja pritvora osumnjičenom Y.Y. zbog ugrožavanja javnog saobraćaja i postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bega, jer je reč o državljaninu Republike Bugarske koji nema prebivalište niti boravište na teritoriju Bosne i Hercegovine, prenosi Srpskainfo.

Vozač Y.Y. se sumnjiči da je 24. avgusta godine oko 16 sati u Knešpolju, Široki Brijeg, upravljajući teretnim vozilom „mercedes aktros“, sa priključnim vozilom skrivio saobraćajnu nesreću tako što brzinu kretanja vozila nije prilagodio uslovima na putu.

Osumnjičeni je izgubio kontrolu nad upravljačem i došlo je do zanošenja priključnog vozila koje je prešlo na levu saobraćajnu traku i udarilo u vozilo „pasat“ koje se kretalo iz suprotnog smera. Vozač „pasata“ V. L. (51) iz Širokog Brijeg je istog dana preminuo u bolnici.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća u opštini Ribnik