in

UBIO JE KIK-BOKSERA SA DVA METKA U GRUDI I DVA U STOMAK Ko je žrtva uhapšenog ubice čije se ime 16 godina nalazilo na INTERPOLOVOJ POTERNICI

Vladan Cvetković, mučki je ubijen pre 23 godine u Beogradu ispred stadiona Crvene Zvezde kada se vraćao sa treninga. Nakon toliko godina, danas je uhapšen Predrag Miketić u Baru, osumnjičeni za njegovo ubistvo.

Cvetković je ubijen 3. novembra oko 18.10 dok se vraćao sa treninga, na parkingu ispred stadiona gde su ga sačekala dvojica mladića.

Očevici su tada ispričali da se prvo čula svađa, a zatim da su odjeknuli hici. Cvetković je teško ranjen ostao da leži na betonu. Dva metka su ga pogodila u grudi, dva u stomak.

Vozilom taksija mladić je tada prevezen u bolnicu, ali napori lekara su bili uzaludni i on je nakon nekoliko minuta izdahnuo. Ubice su sa mesta zločina pobegle “ladom 1300” krem boje, a policijska potera za njima je trajala celu noć.

Ko je bio Vladan Cvetković?

Cvetković je za pet godina postigao vrhunske rezultate. Dva puta je bio vicešampion Jugoslavije u disciplinama lou-kik i ful kontakt, tri puta šampion Jugoslavije, a godine kada je ubijen (1997. godine) osvojio je prvo mesto na Balkanskom prvenstvu u lou-kiku. Pet dana pre nego što je ubijen dobio je poziv od saveznog selektora za pripreme reprezentacije za prvenstvo sveta u ful kontaktu koje je održano u Poljskoj.

Cvetković je radio i u obezbeđenju u diskoteci “Ric”.

Podsetimo, Miketić je uhapšen danas u Baru po međunarodnoj poternici Interpola Beograd koja je raspisana 2004. godine. Sudija Višeg suda u Podgorici, odredio je Miketiću ekstradicioni pritovr.