in

UBIO STEFANA (20) DOK JE POMAGAO MLADENU DA ZAMENI GUMU: Mitić – Kajem se, nije lako nositi nekog na duši

– Iskreno se kajem i najviše bi voleo da vratim vreme jer sam ugasio jedan mladi život, a svoj upropastio. Porodici moram još jednom da izjavim saučešće. Mnogo mi je teško. Nije nimalo lako nositi nekog na duši – rekao je osuđeni Mitić.

Na ročištu odnosno završnoj reči, Bratislav Stojanović, advokat odbrane tražio je maksimalnu kaznu od 12, a tužilaštvo 6 godina zatvora. Odbrana je predlagala tri godine robije.

Odbrana Mitića je navela da ne poriče da je Dejan bio pod uticajem alkohola.

Stefan Kocić/Foto: J.Ć.

 

- Mora se reći da metabolit kokaina koji je veštak pronašao kod branjenika, nije mogao da utiče na udes jer takva supstanca održava osobu budnom, a gledajući brzinu razgradnje- naveo je advokat odbrane koji je kazao da Mladen Filipović nije imao propisan prsluk i nije stavio trokut prilikom menjanja gume.

Utvrđeno je da je Dejan Mitić imao 2,2 promila alkohola u sebi. Ova tragedija dogodila se 8. jula oko 3,45 sati na ulasku u Nišku Banju.

Stefan je sa prijateljima Markom i Sašom išao normalno trotoarom kada su videli da Mladen Davidović iz sela Dolac ne ume da promeni gumu na „zastavi 101“ odmah pored puta.

Odlučili su da priđu i pomognu. Nije prošlo dugo kada su videli da im se BMW približava, ali tu je put širok još nekoliko metara. Mogao je da ih zaobiđe, ali nije.

Stefana je odbacio prilikom udara nekih desetak metara. Nije mu bilo pomoći. Marko je pokušao da mu pomogne, ali mu nije bilo spasa. Davidović je nakon nesreće seo u Zastavu i pobegao, pokazala je istraga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije