in

UŽIVO, ZVEZDA – MORNAR Crveno-beli se RAZIGRALI, odbrana Barana totalno pukla i preti im ubedljiv poraz

Košarkaši Crvene zvezde i Mornara u dvorani “Aleksandar Nikolić” igraju utakmicu trećeg kola ABA lige.

Nakon tri vezana trijumfa od čega su dva u regionalnom, a jedan u evropskom takmičenju, Zvezda je izgubila od Žalgirisa te pokušava da otvori novu seriju pobeda.

U jednoj takvoj su Barani već pošto su nanizali četiri trijumfa, pobedili su Unikahu u Evrokupu, pa Zadar i Cibonu u ABA ligi, a onda i Brešu.

Foto: ABA liga/KK Borac (Duško Radišić) / Ustupljene fotografije

KK Crvena zvezda KK Borac

Prva četvrtina 24:23

Na krilima Kenija Gabrijela i Uroša Lukovića je gostujući tim odlično otvorio utakmicu. Američki košarkaš je nanizao dve trojke, a bivši centar Partizana nekoliko odličnih poteza među kojima su, sem poena, i skokovi i blokade.

Odgovorila je Crvena zvezda serijom od sedam uzastopnih poena kojom je došla do preokreta sredinom početne deonice nakon čega je moglo puno lakše da se diše.

Kori Volden se nije najbolje defanzivno snalazio, svoju igru u odbrani svodio je na to da pokuša da iznudi faul u napadu. U jednom minutu je to izgledalo krajnje čudno pošto je tokom svega jednog napada Mornara Amerikanac u dva navrata završavao na parketu.

Jednom se odbio od igrača gostujućeg tima i pao u želji da iznudi faul u napadu kada mu je sudija pokazao da ustane, a zatim se doslovno bacio i dobio ličnu grešku umesto onog što mu je bila namera – faul Šehovića.

Svega 38 procenata uspešnog šuta iz igre imali su igrači Saše Obradovića u prvoj četvrtini, ali su i pored toga vodili.