in

“VAŽNO JE DA DECA BUDU ŠTO DALJE OD PREDATORA” Stefanović prisustvovao snimanju časova za predmet Osnovi bezbednosti dece

Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, poručio je danas da je ponosan na ozbiljan i odgovoran rad policijskih službenika, predavača na predmetu Osnovi bezbednosti dece u osnovnim školama, koji ne žale da ulože svoju energiju da bi naša deca bila sigurna.

Stefanović je prisustvovao snimanju časa na temu bezbednog korišćenja interneta i društvenih mreža, koji će, u okviru ovog predmeta, đaci u ovoj školskoj godini zbog aktuelne situacije sa korona virusom pratiti onlajn.

Nebojša Stefanović

– Drago mi je da vidim da ovaj projekat daje svoj puni doprinos i da policijski službenici, više od 3.000 njih, danas aktivno učestvuju, zajedno sa nastavnicima i roditeljima, u edukaciji naše dece. Važno nam je da naša deca budu bezbedna i da budu što dalje od predatora, od onih koji im nude drogu, onih koji ih vrebaju na internetu ili onih koji mogu da ih ugroze u saobraćaju, kao i da nauče kako da se sačuvaju od požara, poplava i zaštite od svake vrste nasilja – rekao je Stefanović, govoreći o Osnovama bezbednosti dece, čije je uvođenje u škole lično inicirao pre tri godine.

Ministar je podsetio i da je MUP razvio besplatnu aplikaciju u formi vodiča za bezbednost dece, namenjenu i mališanima i njihovim roditeljima i napomenuo da će, imajući u vidu situaciju sa korona virusom, policijski službenici koji rade i u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece snimiti predavanja u kratkim segmentima do pet minuta.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović

– Danas smo imali priliku da vidimo edukaciju o zaštiti dece na internetu za učenike šestog razreda i izuzetno sam ponosan na ozbiljan i odgovoran rad naših policijskih službenika, koji ne žale da ulažu svoju energiju da bi naša deca bila sigurna – naglasio je Stefanović.

Inače, u okviru programa Osnovni bezbednosti dece, koji je u osnovne škole uveden na inicijativu ministra Stefanovića, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i penzionisani policajci do sada su učenicima prvog, četvrtog i šestog razreda održali više od 163.000 predavanja.