in

“VEĆ SAM BIO NA PEŠAČKOM, ONA SE ODJEDNOM POJAVILA” Detalji udesa u kom je Zoran Živković automobilom udario devojku na Banovom brdu

Predsednik Nove stranke Zoran Živković imao je danas oko 15.20 sati saobraćajni udes na Banovom brdu u kom je povređena žena kada ju je udario automobilom “citroen ajkula” na pešačkom prelazu. Živković je za “Blic” objasnio kako se sve odigralo.

– Bilo je zeleno svetlo na semaforu. Skretao sam desno, kretao sam se sporo koliko je to moguće. Devojka stara oko 30 godina u istom trenutku je krenula na pešački prelaz i praktično je došla u kontakt sa mojim automobilom što se može videti i na osnovu tragova na vozilu. Bilo je zeleno svetlo i njoj i meni, ali sam ja već bio na pešačkom kada se ona pojavila – kaže lider Nove stranke za “Blic”.

Udes se dogodio na raskrsnici ulica Kneza Višeslava i Požeđle na Banovom brdu. Prema Živkovićevim rečima, odmah je pritrčao da pomogne povređenoj devojci.

– Odmah sam stao, izašao i, zajedno sa ljudima koji su bili u blizini, pomogao sam joj da sedne na trotoar. Zatim sam pozvao Hitnu pomoć, a oni su potom pozvali policiju. Hitna pomoć ju je odvezla u bolnicu. Sačekao sam policiju, uzeli su izjavu, uredili alkotest i nije bilo nikakvih problema – objašnjava Živković.

Iz Hitne pomoći su za “Blic” potvrdili da je devojka prevezena u Urgentni centar sa lakšim telesnim povredama.

Krivična prijava protiv Živkovića

Protiv Živkovića će biti podneta krivična prijava, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Milica Ljubičić.

– Tužilaštvo za sada čeka izveštaj lekara iz Urgentnog centra u vezi sa povredama žene, od čega će zavisiti kvalifikacija krivičnog dela – napomenula je Ljubičić.