in

“VEROVALI SMO DA ĆE POBEDITI NAJTEŽU UTAKMICU U ŽIVOTU” Prijatelji se opraštaju od fudbalskog trenera kog je UBIO GROM

Prijatelji i kolege fudbalskog trenera FK “Jagodine”, koji je preminuo u bolnici sedam dana nakon što ga je na terenu udario grom, opraštaju se od njega na društvenim mrežama. Kako kažu, pored teškog stanja u kom se danima nalazio, nadali su se da će izdržati “najtežu utakmicu u životu”.

– Tužan dan za naš klub i fudbalski svet. Sa velikim bolom i tugom moramo da vam saopštimo veoma tužnu vest, da nas je posle udara groma na treningu i sedam dana velike borbe, napustio naš drug, prijatelj, brat i trener Palović Stefan Brika – napisano je na Fejsbuk stranici fudbalskog kluba “Jagodina”.

U komentarima su se nizale samo reči hvale o nastradalom mladiću. Kako kažu svi koji su ga poznavali bio je divan čovek, “sa neverovatnim ljudskim manirima”, oličenje dobrote i umerenosti… Kod svih koji su ga poznavali bio je omiljen.

Foto: Facebook / screenshot
Stefan Pavlović – skroz desno

– Kao dečak pokazivao je neverovatan talenat za fudbal. Prošao je sve selekcije našeg kluba, ali neke druge okolnosti su ga sprečile da napravi ozbiljniju karijeru. Voleo je naš klub, tako da je pre dve godine počeo da se bavi trenerskim pozivom u školi. Kao veliki majstor imao je mnogo toga da pokaže deci i da mu ona vrate na način da su ga obožavali kao čoveka i trenera – napisano je u oproštajnom postu.

Podsetimo, trener fudbalskog kluba “Jagodina” Stefan Pavlović, kog je 18. avgusta udario grom dok je trenirao decu, preminuo je juče na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

– Od tog utorka i trenutka tragedije ništa više nije bilo isto. Verovali smo da će naš Brika pobediti najtežu utakmicu u životu. Nažalost i veliku tugu svih nas Brika nije izdržao. Prestalo je da kuca srce jednog mladog i predivnog čoveka, a nama ostaje da ga se sećamo i da ga pamtimo i verujemo da je otišao među anđele – završetak je objave na koju niko nije ostao ravnodušan.