in

VIDEO JEZIV PRIZOR I ODMAH POTRAŽIO POMOĆ Šestogodišnji dečak spasao muškarca koji je pokušao da se ubije u Požarevcu!

Dečak star šest godina sprečio je danas samoubistvo tridesetšestogodišnjeg muškarca iz Požarevca.

Kako prenose “Večernje novosti”, u centru grada, nadomak poznatog hotela „Dunav“, u popodnevnim satima odigrala se prava drama, čiji je tragični ishod sprečilo dete – dečak star samo šest godina.

Drama je počelo tako što je muškarac (36), u trenucima nervnog rastrojstva i pod uticajem alkohola, rešio da izvršio samoubistvo.

Kako Novosti prenose od izvora iz policije, on je uzeo gajtan i od njega napravio omču, koju je zatim vezao za jednu od grana na drvetu u svom dvorištu. Potom je omču stavio sebi oko vrata, popeo se na stolicu, a onda nju odgurnuo i ostao da visi.

Čim je dečak video da komšija visi o granu drveta, dečak je otrčao u kuću i pozvao svog oca, koji je ubrzo muškarca spasao sigurne smrti.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni…