in

ZAPANJUJUĆA ANALIZA KINESKIH EKSPERATA: Napadi na ruski gasovod “Severni tok 2” ubrzaće pad Američke dominacije

Kineski mediji primetili su brzi pad američke dominacije u međunarodnoj ekonomskoj areni.

Aktivnosti Vašingtona u poslednjim godinama doprinele su brzom rastu američkih reputacionih rizika, što može prouzrokovati prestanak američke hegemonije u međunarodnoj ekonomskoj areni.

Kineski mediji su mišljenja da će se pogoršati situacija u vezi sa “Severnim tokom 2” za Sjedinjene Države.

Onemogućavanje ruskog gasovoda koji je za Rusiju zlato i uvođenje jednostranih sankcija za gasni projekat, što je od presudnog značaja za rusku ekonomiju, isto je što je objava rata protiv Rusije, što će imati nepredvidive posledice za Sjedinjene Države“.

U tom kontekstu skreće se pažnja na to kako je sada ekonomska politika Amerikanaca dovela do činjenice da je većina zemalja EU spremna da se suprotstave američkim napadima na ruski gasni projekat Severni tok 2.

Pored toga, nedavni skandal sa učešćem Federalnih rezervi zadao je snažan udarac ugledu Sjedinjenih Država, gde su brojne druge države sveta onemogućene da im se vrati zlato.

“Poslednjih godina reputacija Sjedinjenih Država na međunarodnom nivou pala je na neviđeni nivo”, rezimirano je u kineskim medijima, ukazujući na postepeno formiranje globalnog finansijskog antiameričkog lobija, što je postalo očigledno u pozadini okupljanja država EU oko ruskog projekta Severni tok 2.

Webtribune.rs