in

ZAVRŠENA AKCIJA “STRŠLJEN” Uhapšene tri osobe, zaplenjeno 560 grama kokaina i paketić heroina

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) danas su u okviru akcije kodnog naziva “Stršljen” na području Kantona Sarajevo pretresli se četiri lokacije.

Tom prilikom zaplenili 560 grama kokaina, manje pakovanje heroina i oružje, te uhapsili tri osobe, prenosi Srpskainfo.

Osobe su uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično delo organizovani kriminal i neovlašteni promet droge, saopšteno je iz Sipe.

Tokom pretresa osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari, otkriveno je i privremeno oduzeto 560 grama praškaste materije koja izgledom podseća na kokain, jedno manje pakovanje praškaste materije smeđe-žute boje koja podseća na heroin, dva pištolja, više mobilnih telefona, novac, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičeni su privedena u prostorije Sipe i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku BiH, uz odgovarajući izveštaj biti predata u nadležnost Tužilaštva BiH.

Akcija je izvedena na predlog Sipe, a po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo, MUP Tuzlanskog kantona, Granične policije BiH i Federalne uprave policije.