in

Zna se kome jedino odgovaraju incidenti

Lider koalicije “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić poručio je danas, povodom incidenata koji su se na ulicama više crnogorskih gradova dogodili u nedelju I ponedeljak, da su građani u obavezi da obezbede mir u zemlji.

– „Ako sačuvamo mir, možžemo imati sve, ako izgubimo mir ne treba nam niššta – poručio je Bečić na konferenciji za novinare.

Mir i dostojanstvo, mudra i hladna glava su, kazao je, nešto sto je svima u Crnoj Gori najpotrebnije u ovom trenutku.

Bečić je istakao “da svi građani koji se, suprotno pozivima partija i verskih zajednica da to ne čine, okupljaju na ulicama, bez obzira da li to rade svesno ili nesvesno, pomažžu “poražženoj mafiji””.

– „Logika je jednostavna, matematika je jednostavna: ono ššto smo gledali sinoć ne odgovara jedino novoj, demokratskoj vlasti – naveo je on i osudio sve što je video, iako to, kažže, nije dolazilo od opozicije.

Ponovo je pozvao sve građane, u ime svih dobronamernih Crnogoraca, Srba, Boššnjaka, Muslimana, Albanaca, Hrvata, Roma, da se odmah prekine s izlaskom na ulice, da se prekreče grafiti, da se, kazao je, braća zagrle.

– To je Crna Gora koju žželimo da ostavimo deci, to je pobednički put i nijednog drugog biti neće – naveo je Bečić.

Bečić je, prenele su podgoričke “Vijesti”, pozvao Nuhodžića, Veljovića i Lazovića da mirno i dostojanstveno predaju vlast jer nema potrebe za dizanjem tenzija.

– „Ove tri liste su ostvarile 65.000 višše od DPS-a, volja građana jasna je i neupitna“ – rekao je i dodao da, “kao što je na izborima ostvaren istorijski rezultat juče je održan I istorijski sastanak, na kojem je dogovoreno da će nova, demokratska vlast gledati u budućnost, ne u proššlost, da će odgovorno realizovati preuzete međunarodne obaveze, da će realizovati sve reforme neophodne za pristupanje Crne Gore EU u najkraćem mogućem roku”.

Istakao je da je dogovoreno da će novu vlast u Crnoj Gori činiti stručni, moralno nesporni ljudi, da će ‚pružžiti ruku manjinskim partijama, jer, kazao je, “”mi verujemo jedino u građansku Crnu Goru”“.