in

Zna se kome odgovaraju podele i incidenti!

Lider liste “Za budućnost Crne Gore”, Zdravko Krivokapić rekao je danas “da ono što se sinoć desilo u Podgorici ne treba da služi na čast nikome, da opozicija ne želi podele i da pruža ruku pomirenja svima”.

On je, kako prenose “Vijesti”, pozvao građane da pobedu slave kući, te da ulica nikom nije dobro donela.

– Mora da se utvrdi ko je vinovnik incidenata. Mora da se utvrdi ko je taj i zašto je to uradio. Treba da živimo zajedno, a da bi živeli zajedno moramo da se poštujemo i uvažavamo – istakao je Krivokapić.

On je rekao da nema informacije ko je izazvao sinoćne incidente u Podgorici, ali da to ima policija. Dodao je da što se tiče incidenta oko pucnjave u Nikšiću, da svi tvrde da je bila u pitanju petarda.

– Svi tvrde da je u Nikšiću bila u pitanju petarda. Najveći incident koji se desio u Nikšiću jeste osoba koja je uletela kolima u ljude. Ne možemo mržnjom da se okrećemo na mržnju, ne možemo da se delimo jer nas je vrlo malo. Opozicija sigurno nije ta kojoj odgovaraju ovakvi problemi – istakao je Krivokapić.

“Ovde se sve radi na cepanju i podelama, a to je najgore što može da nam se desi. Nema niko da se plaši da će Crna Gora nestati”, kazao je Krivokapić u jutarnjem programu TV Vijesti.

On je dodao “da Crna Gora ne može biti ni pod Srbijom ili Rusijom, ali da ne može da kaže da neće sarađvati sa svima”.

Krivokapić je rekao da niko u Crnoj Gori ne sme i ne treba da bude ugrožen, pogotovo naše manjine koje su naši rođaci i komšije.

– Nerede prave oni kojima to odgovara. I predsednik i premijer tokom predizborne kampanje poručivali su ljudima da treba da se sele. Govor mržnje nije potreban u ovom trenutku. Ruka pomirenja je pružena svima. To ne odgovora samo jednoj strani koja sada pokušava Udbom da dođe do poboljašanje rezultata što je nemoguće. Naša pobeda je čista kao suza – istakao je Krivokapić.

Komentarišući pozive koji su se pojavili na društvenim mrežama, a koji pozivaju na „odbranu države od izdajnika i tuđina, bunt Crnogoraca, okupljanje na gradskom Trgu u Podgorici“ Krivokapić kaže da to doživljava kao revanšizam.

– Ja sam Crnogorac 100 odsto. Ne znam koji su to drugi Crnogorci koji žele da zapale nešto. Ovo nije vreme da se delimo. Mi ne otimamo Crnu Goru od Crne Gore, ali otimamo Crnu Goru od zarobljene države. Mislim da to naručuje samo jedna strana, a to je Udba – naglasio je Krivokapić.