in

“ZOKI JE MALO AUSSWINKL” Za predsednika Hrvatske BiH je neusklađena zemlja, nije dugo čekao na odgovor Željka Komšića

Član Predsedništva BiH Željko Komšić komentarisao je izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića vezane za Bosnu i Hercegovinu. Nakon što je Milanović rekao da ima problem da u NATO ulazi neusklađena država, misleći na BiH, Komšić je poručio da je predsednik Hrvatske “pomaknut iz ležišta”.

– Nakon svega što sam čuo i pročitao kao izjave predsednika Zokija (Zorana Milanovića op.a.) samo mogu reći da je on izgleda malo ausswinkl, malo pomaknut iz ležišta – rekao je Komšić za Klix.

Smatra da Milanović “ne radi na pravoj frekvenciji i da mu treba novo podešavanje”.

– A sa tim stanjem predsednika Zokija problem ima Hrvatska, a ne BiH – poručio je Komšić.

Milanović je NATO put BiH komentarisao tokom komemoracije i obeležavanja 78. godišnjice italijansko-četničkog zločina kod Omiša.

– Mi smo članica NATO-a, ja sam predsednik i vrhovni komandant i imam problem recimo da u NATO ulazi država koja je tako neusklađena jer preuzimam garanciju za takvu državu. Ja bih rado i radi Bošnjaka i Hrvata u BiH, Srbi su protiv, ali u ovakvoj situaciji ti si stavljaš na leđa jednog saveznika za kojeg moraš odgovarati. To je ugovorena obaveza, a saveznik je nije u stanju ispunjavati – zaključio je Milanović.

U obraćanju se osvrnuo i na posetu Bakira Izetbegovića Zagrebu poručivši da je nekonzistentan jer je otišao kod premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je primio i Milorada Dodika. Dodao je i da je situacija vezana za Izborni zakon u BiH neće dobro završiti.