in

Beloruski general poručio demonstrantima: Ako napadnete naša sveta mesta imaćete posla sa vojskom VIDEO

Aleksandar Lukašenko – potpuno svestan da je Belorusija meta obojene revolucije, kojom se diriguje iz Varšave, Vašingtona i Viljnusa – pokazao je kako lider i državmnik treba da se drži u takvim situacijama.

Komandovao je svojim aparatom sile iz državnog „situacionog centra“, pa seo – u pratnji takođe naoružanog sina Nikolaja – u helikopter sa automatom u rukama.

Još je – prvi put od izbijanja masovnih demonstracija – perfektno dobio i informativni rat.

Moglo bi se reći: Lukašenko-NATO 5:0 u info-ratovanju.

Štab „obojenih“ jeste organizovao najmasovniji protest dosad, ali Lukašenko ne samo da ih je razbio na propagandnom planu, nego je odmah i objavio kako je to uradio – sve se vidi.

Dok su se demonstranti šunjali oko Dvorca, predomišljajući se da li da krenu na juriš, on je seo u helikopter, obišao centar grada i vratio se. Kada se vratio, demonstranata više nije bilo. Danas čak niko nije ni uhapšen.

Informativnom pobedom legalne vlasti u Minsku može se smatrati i ova izjava beloruskog ministra odbrane generala Viktora Hrenjina:

„U svom poslednjem ratu Belorusija je izgubila svakog trećeg čoveka i faktički je bila zbrisana sa lica zemlje!

U znak žalosti, pomena i sećanja u našj zemlji su podignute hiljade memorijala i spomenika. Za nas su oni bili i ostaju sveta mesta! K njima su oduvek dolazili ljudi da se poklone, pomole, polože cveće za poginule branioce Otadžbine! Mi, vojnici, nećemo dozvoliti da skrnave ta sveta mesta, na njima ne može biti mesta za fašizam!

Mi ne možemo da mirno gledamo kako se pod zastavama pod kojima su fašisti organizovali masovna ubistva Belorusa, Rusa, Jevreja i pripadnika drugih nacionalnosti – danas organizuju akcije na tim svetim mestima.

Mi to ne možemo da dopustimo!

I zato ih od danas uzimamo pod svoju odbranu i zaštitu!

Kategorički upozoravamo: U slučaju narušavanja poretka i mira na tim mestima – imaćete posla ne sa milicijom nego sa – armijom!»

VIDEO: