in

BIVŠI DIREKTOR TUŽIO PREMIJERA RS Višković poručuje da je to HIT ovih dana

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je tuženje premijera hit u zadnjih par dana i najavio da i sam sprema razne tužbe.

Na pitanje novinara u Bijeljini da prokomentariše tužbu koju je protiv njega podneo Predrag Tomić, Višković je naglasio da svako ima pravo da traži svoja prava na zakonom dozvoljen način, pa i Tomić, kojeg, kako je rekao, poznaje iz Zvornika.

Višković je pojasnio da je Tomić bio direktor Inspektorata Republike Srpske, da je smenjen, a na njegovo mesto je došla žena, te da je to urađeno na predlog njegove partije, a ne na predlog premijera, prenosi RTRS.

– Ispoštovana je sudska odluka, ponovo je bio vraćen na to radno mesto, posle toga ponovo smenjen. On ima ponovo pravo da tuži i, evo, odlučio se da tuži premijera, zato što je to hit u zadnjih par dana, ali spremam i ja razne tužbe. Prema tome, tu smo, borba ide dalje! – kaže Višković.

Bivši direktor Inspektorata Republike Srpske Predrag Tomić podneo je krivičnu prijavu protiv premijer Radovana Viškovića, koga, kako je naveo, smatra odgovornim jer Vlada nije ispoštovala sudsku presudu i vratila ga na mesto direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove.

BONUS VIDEO: Dodik: RS i Srbija su oslonjene jedna na drugu