in

Crna Gora opljačkana a crnogorci postali roblje: Ko za njega glasa taj nije normalan

U nastavku izborne kampanje po Crnoj Gori predsednik vladajućeg DPS Milo Ðukanović posetio je Tivat.

On je tamo poručio da, iako tri opozicione koalicije deluju u više kolona, njihov savez predstavlja “političku pešadiju velikosrpskog nacionalizna u Crnoj Gori”, čiji je zadatak da Crnu Goru vrati u prošlost.

“Prvo su nudili da se Crna Gora vrati u okrug proširene Srbije, pa nakon toga da napustimo evropski put i da se vratimo pod interesni kišobran Rusije. A sada: da nam put u budućnost osvetli SPC sa svojim srednjovekovnim dogmama?! Ne verujem u taj put!”, rekao je Ðukanović, preneo je portal CdM.

Uveren je, kaže, da se iza toga skrivaju zle namere prema Crnoj Gori.

Dodao je da prema temeljnim dokumentima kojima se opredeljuje kurs SPC, ona treba da “čuva, afirmiše i razvija srpske nacionalne interese”.

“Ja to savršeno razumem, ali kada se to radi na prostoru države Srbije. Međutim, kada sa tom idejom dođete u Crnu Goru, onda je jasno da vi želite da menjate naš identitet. Vi želite da posrbite Crnu Goru. I to vladike rade vrlo prilježno. Do juče koliko – toliko skriveno, a sada otvoreno rade vođeni logikom: pravoslavlje jednako srpstvo”, rekao je Ðukanović.

Ðukanović, koji je i crnogorski predsednik, kaže da od lidera opozicije očekuje godinama samo dve rečenice.

“Jedna je: priznajemo demokratsku volju građana Crne Gore na referendumu 2006. godine. Druga je: priznajemo ono što su strateška dokumenta Crne Gore da ide putem evropskog razvoja. Treću – ne očekujem. Svaka treća i sledeća može da bude besomučna kritika vlasti”, naveo je Ðukanović.

(Tanjug)