in

DEČAK (12) NASTRADAO NAOČIGLED UKUĆANA Jauci odzvanjali selom, Hitna je mogla samo da konstatuje smrt

D. R. (12) iz sela Pridvornice kod Smederevske Palanke poginuo je juče kada se traktor koji je vozio u dvorištu prevrnuo i prikleštio ga. Dečaku ovo nije prvi put da vozi traktor, a tragedija se dogodila naočigled ukućana.

– Kobnog dana dečak je bio u dvorištu i sedeo je na traktoru, čuli smo da se spremao da ide na njivu sa svojima. U ovom domaćinstvu glavni izvor prihoda je poljoprivreda, tako da su svi članovi porodice uključeni u sve poslove. Dečak, koji ima dve sestre, voleo je mnogo selo i životinje. Još kao mali naučio je da vozi traktor – kaže meštanin ovog sela za Kurir i dodaje:

– Tragedija! Jadni ljudi. Toliko vode računa o deci i vidite kakva katastrofa ih je zadesila. Niko nije mogao ni da pretpostavi da tako nešto može da se dogodi. Često sva deca, pošto je selo malo i nema mnogo stanovnika, voze traktor i druge poljoprivredne mašine. Šta je juče bilo, ko zna.

Prema rečima komšija, dečak je mali, a traktor je jak i verovatno ga je povukao.

– Priča se da je dečak sedeo na traktoru i u jednom trenutku dodao gas. Točak traktora upao je u blato i počeo da vergla. Tada je dečak počeo da doziva pomoć, ali je baš u tom trenutku pao s traktora, koji ga je priklještio – kažu oni i dodaju:

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Točak traktora upao u blato i počeo da vergla, pričaju komšije

– Tada su svi koji su se zatekli tu dotrčali do njega i pokušali da mu pruže pomoć i izvuku ga ispod traktora. Traktor je pao na dete i ono je virilo ispod njega. Čuli su se jauci i kuknjava članova porodice. Porodica mališana uspela je nekako da se sabere i pozove Hitnu pomoć i policiju.

– Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na mesto nesreće i mališanu je pružila svu adekvatnu medicinsku pomoć, međutim, i pored svih napora lekara oni su mogli samo da konstatuju smrt. Kako je došlo do tragedije u kojoj je dečak star svega 12 godina poginuo, utvrdiće dalja istraga – kaže izvor Kurira.