in

DRAGAŠ: Koriste koronu za pljačku veka, evo šta je iza svega – VIDEO

Ekonomista Branko Dragaš analizirajući rad američke Centralne banke tvrdi da su sve njene aktivnosti usmerene na dodatno pljačkanje građana u korist 1 posto najbogatijih Amerikanaca.

Dragaš objašnjava da Centralna banka SAD ali i Evropska centralna banka kroz štampanjlje novca pokušavaju da održavaju veštački monetarni sistem ali da ti potezi vode dodatnom osiromašenju građana i raslojavanju društva.

Dragaš je objasnio da najkrupniji vlasnici kapitala gubitke zbog pandemije korone žele da prebace na obične građane što će dodatno dovesti povećanju siromaštva.

– Centralna banka štampajući dolare dovodi do toga da se samo 1 posto bogati. a ostali gube. Jedan posto bogatih u Americi zarađuju koliko 50 posto ostalog stanovništva – objašnjava Dragaš.

On je u video detljno objasnio kako Centralna banka SAD radi protiv običnog stanovništva u korist bogatih kapitalista.

 Zato očekujem potpuni krah i raspad tog sistema, a Amerika i Evropa će, usled enormnog štampanja dolara i evra, da dožive potpuni slom sistema i hiperinflaciju.

Zbog toga nama treba jedan potpuno novi, humani sistem, baziran na socijalnoj pravdi”, smatra ovaj ekonomista i član Pokreta Svetlo.

VIDEO:

(Pravda)