in

Dva nova Honor telefona i kod nas, cene će vam se svideti

Trostruka kamera, baterija od 5.000 mAh i cena od 18.990 dinara dobra su preporuka za novi Honor 9A koji je, zajedno sa modelom Honor 9X Pro stigao u Srbiju.

Honor 9A dostupan je u tri boje: Ice Green, Midnight Black i Phantom Blue. Ima ekran od 6.3” koji zauzima 88.4 odsto prednje površine. Ima i posebno dizajnirani zvučnik sa Smart PA sistemom i glasnoćom do čak 88dB, kao i Huawei Histen 6.0 i Party Mode unapređenjima, pa čak i mogućnošću deljenja zvuka na više telefona radi kreiranja okružujućeg zvuka.

Baterija od 5000mAh omogućuje do 33 sati 4G poziva, 35 sati gledanja videa, ili 37 sati slušanja FM radija. Honor 9A takođe nudi i reverzibilno punjenje ukoliko vam je tokom dana potrebno da dopunite neki drugi uređaj.

Kada fotografija u pitanju ovaj telefon ima trostruki sistem kamera sa 13MP glavnim senzorom (f/1.8 otvor blende), 5MP ultraširokim senzorom i 2MP senzorom dubine. Za one koji žele da uhvate više scene, širina od čak 120 stepeni koju nudi ultraširoka kamera, pružiće im lakši način da uslikaju dobru panoramu ili fotografije arhitekture na putovanjima. 8MP prednja kamera smeštena je u izrez na vrhu ekrana.

Honor 9X Pro

U isto vreme, na domaće tržište stigao je i Honor 9X Pro, sa cenom od 35.990 dinara. Pokreće ga novi Kirin 810 7nm čipset pa je odličan za zahtevne korisnike i one koji vole da uživaju u mobilnim igrama. Uz čak 6GB RAM i GPU Turbo 3.0, ovaj telefon ima i poseban sistem vodenog hlađenja koji mu omogućuje da ostane hladan, čak i pri dugotrajnom igranju.

Tu je i baterija od 4000mAh pruža ovom telefonu dovoljno energije za do 10 sati neprekidnog igranja ili gledanja videa, 12 sati korišćenja navigacije ili do čak 100 sati slušanja muzike.

Honor 9X Pro ima dvostruko 3D zakrivljeno staklo na zadnjoj strani i X paternom koji se dinamički menja zavisno od ugla gledanja. Napred je 6.59” FullView ekranu bez izreza, koji pokriva skoro kompletnu prednju površinu i pruža neometan pogled na sve sadržaje. Ovo je omogućeno izmeštanjem prednje kamere u poseban mehanizam koji je po potrebi izvlači iz kućišta i omogućuje vam da snimite kvalitetne selfije u rezoluciji od 16MP.

Na zadnjoj stranije sistem sa tri kamere, glavnom od 48MP, ultraširokom kamerom od 120 stepeni i senzorom dubin. Kamere Honor 9X Pro koriste i prednosti veštačke inteligencije za snimanje boljih noćnih i dnevnih fotografija, kao i video stabilizaciju profesionalnog izgleda, a AI mogućnosti su prisutne i za unapređenje prijema signala, kao i pametnije iskorišćenje baterije.