in

EFEKAT SRPSKOG MAĐIONIČARA! NBA liga se RASPAMETILA koliko je skočila gledanost zbog NIKOLE JOKIĆA!

Dvadeset i tri utakmice Denvera u plej-ofu koje su prenošene u Srbiji imale su čak za 88% više gledalaca od ostalih plej-of utakmica čiji su prenosi emitovali u Srbiji, saopštila je NBA liga ukazujući na “efekat Nikole Jokića”.

“Vrhunac pretplatnika u Srbiji na “League Pass” bio je čak za 258% veći u odnosu na isti period u plej-of seriji prošle godine”, s ponosom su istakli iz najjače lige na planeti, a u vezi sa njihovom uslugom gledanja utakmica putem posebnog NBA pristupa za mobilne uređaje, tablete i kompjutere.

Podsetili su i na sledeće:

“U sezoni 2019/2020. prvobitno je zakazano 11 utakmica Nagetsa u tzv. “udarnim terminima” po srednjoevropskom vremenu kao deo “NBA subota” i “NBA nedelja”, koje je predstavila “NBA2K21 Primetime inicijativa”, uključujući četiri utakmice za plasman u plej-of i još četiri u samom plej-ofu.

Na kraju su Nikola Jokić i Nagetsi dogurali do čak 23 prenosa, usled sjajnih igara našeg asa, Džamala Mareja i ostalih članova ekipe Denvera koja je stigla do finala Zapadne konferencije.

Uz ovo, prvi put u karijeri, Jokićev dres je ušao u top 15 na listi najpopularnijih dresova NBA lige tokom nastavka sezone, dok se tim Denver Nagetsa plasirao kao deseti najpopularniji po prodaji sportske opreme. Rezultati su zasnovani na prodaji NBAStore.com od 30. jula do 28. septembra, ističu iz najjačeg košarkaške lige na svetu.

Video: Kobi Brajant o Jokiću i Bogdanoviću