in

Čupićev Ararat Jermenija gazi ka odbrani titule

Opet se igra fudbal u Jermeniji. Posle pauze zbog koronavirusa tamošnji šampionat se nastavio ove subote, a fudbaleri Ararat Jermenije su kao gosti u 18. kolu savladali Pjunik sa 3:0 (3:0).


PRVENSTVO JERMENIJE: Kvota u MaxBetu na trijumf Alaškerta protiv Noe je 1.95.


Ekipa za koju brani srpski golman Stefan Čupić rutinski je opravdala ulogu favorita i sav posao završila već u prvom poluvremenu. Prednost aktuelnom šampionu doneo je Otabandžo u 21. minutu iz penala, a prednost je duplirao Sanogo već dva minuta kasnije.

Konačnih 3:0 autogolom je doneo Sugrobov u 30. minutu, posle čega je Ararat Jermenija mirno privela utakmicu kraju. Ovakav ishod je bio i očekivan, pošto gosti imaju šampionske ambicije, dok je Pjunik siguran učesnik plej-auta, koji ove sezone posle odustajanja Jerevana nema nikakav takmičarski značaj.

Zato je trener Pjunika, legendarni jermenski golman Roman Berezovski, rešio da raspusti najskuplje strance i da sa rezervama odigra preostalih nekoliko utakmica. Tako će mlađi igrači da dobiju šansu da se nametnu za sledeću sezonu, u kojoj će Pjunik probati da se izbori za mesto na međunarodnoj sceni.

U subotu je odigrana još jedna utakmica, Lori je kao gost savladao Širak sa 2:1 (1:0).

INSAJDERSKI TIKET Ko je zbog pandemije oterao sve strance, a ko je u naletu

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0