in

Milošević: Mance mi je bio idol, tri dana nisam išao u školu

Četvrti “Dragan Mance kup” na programu je 19-21. juna i trebalo bi da okupi 200 ekipa sa tri kontinenta. Organizatori najavljuju da će se u Sportskom centru Teleoptik okupiti mališani iz 15 država Evorpe, Afrike i Australije, a očekuje se čak 2.500 dečaka.

Turnir se organizuje u sećenje na jednog od najboljih napadača u istoriji Partizana, ljubimca “Juga” Dragana Mancea.

Promoter ovogodišnjeg turnira je prvi trener Partizana Savo Milošević.

Dragan mi je bio najveći idol u srpskom fudbalu. Imao sam samo 11 godina kad sam prvi put prisustvovao uživo Partizanovoj utakmici. Ujak koji nas je zarazio crno-belom bojom, odveo nas je u Bajinu Baštu, da gledamo pripremni meč ekipe sastavljene od Mancea, Varge, Živkovića i ostalih asova. Moje prve fotografije sa fudbalerima bile su baš sa njima. Partzan je dobio 6:0, Mance dao dva gola i tad mi se sve sklopilo – priča Milošević.

Mance je poginuo u saobraćajnoj nesreći 3. septembra 1985. godine, dok je putovao na trening.

Taj tragični događaj, kad je Mance poginuo, toliko me je potresao da nisam išao u školu tri dana, a niko nije postavljao pitanje. Svi su imali razumevanja, čak i moj učitelj, koji je bio veliki “grobar”. Podsećam da sam u osnovnoj školi bio vukovac, a ta tri dana su bila jedina kad nisam pohađao nastavu – kaže Milošević.

Organizator “Dragan Mance kupa” je njegov mlađi brat Goran.

Prošle godine su u Beogradu gostovali timovi iz Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine, a ove iz Alžira, Poljske i Rumunije. Opet ćemo imati goste iz Australije, dolazak su potvrdili neki od najpoznatijih kontinentalnih klubova, pa se nadam da će jednog dana ovaj turnir biti među najboljim u Evropi – dodao je Goran Mance.

Zasad je prijavljeno 100 ekipa, a svi zainteresovani (selekcije dečaka rođenih od 2008. do 2012) mogu da se jave posredstvom Fejsbuk i Instagram naloga turnira, kao i na sajtu “Dragan Mance kup”.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments