in

Oglasili se i “građani” posle isključenja iz evropskih takmičenja

Nema šale sa UEFA. Mančester siti je izbačen iz evropskih takmičenja naredne dve sezone, a moraće da plati 30.000.000 evra kazne. Klub sa “Etihada” se oglasio saopštenjem.


SPECIJAL: Kvota u kladionici MaxBet da će Mančester siti da osvoji Ligu šampiona ove sezone je 5.00.


Mančester siti je razočaran, ali nije iznenađen saopštenjem Sudskog veća UEFA. Klub je oduvek apelovao na potrebu traženja nezavisnog tela koje bi nepristrasno pogledalo dokaze i odlučilo. U decembru 2018. godine, glavni istražitelj UEFA je javno obelodanio ishod i sankcije prema Mančester sitiju pre nego što je ikakva istraga započela. Zato nije bilo sumnje u pogledu odluke koja je donešena. Jednostavno, ovo je slučaj koji je pokrenula UEFA, procesuirala ga UEFA i sudila UEFA – stoji u saopštenju Sitija i dodaje se da će u najskorijem periodu klub da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Kazna se ne odnosi na tekuću sezonu, u kojoj se Siti kvalifikovao za osminu finala gde ih čeka Real Madrid. Sankcija će početi da teče od naredne sezone 2020/2021. UEFA je kaznila Siti jer je prekršio pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju između 2012. i 2016. godine. Može se dogoditi da ove sezone osvajač Lige šampiona, a Siti je jedan od favorita za “ušati pehar”, ne brani trofej naredne sezone.

Bogati klub sa “Etihada” je u sezoni 2013/14 takođe je prekršio pravila o transferima. Morali su da plate 60.000.000 evra, a u Ligi šampiona godinu dana kasnije nisu mogli da registruju više od 21 fudbalera. Ipak, to nije uticao da “povuku ručnu”. UEFA je sada bila nemilosrdna.

DRAKONSKA KAZNA Siti izbačen iz Evrope!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments