in

UNION BERLIN ĆE PREŽIVETI Fudbaleri se odrekli plata, da se klub ne bi ugasio

Trenutna situacija dovela je Union Berlin u situaciju da mu “život” zavisi opasnosti. Klub je došao u situaciju da, ukoliko bude isplatio igračima ono što im pripada, moraće da stavi katanac. Igrači su imali razumevanja…


BELORUSIJA: Kvota u MaxBetu na trijumf Dinamo Minska protiv FK Minska je 2.10.


Kako prenosi Rojters, fudbaleri iz Berlina, među kojima je i naš Nenev Subotić, odrekli su se kompletnih plata u narednom periodu, dok traje pandemija koronavirusa, kako bi klub mogao da opstane.

– Mi smo fudbalski klub. Ako nema fudbala, onda se naše postojanje dovodi u pitanje. Prethodnih meseci smo naporno radili da dođemo do Bundeslige i ne možemo da dodzvolimo da nam sav trud nestane. Hvala igračima na velikom razumevanju. Uštedećemo dosta novca, lakše ćemo prebroditi krizu – rekao je predsednik Dirk Zingler.

U Nemačkoj, zaista, mnogo primera humanih fudbalera. ČLanovi Borusije Dortmund i Bajerna prihvatili su smanjenje plata za 20 odsto, kako bi zaposleni u klubu primili plate, dok su Lajpcig i Bajer Leverkuzen, predstavnici Nemačke u Ligi šampiona, osnovali fond u kome trenutno ima 20 miliona evra, kako bi pomogli klubovima koji će zbog prekida takmičenja imati finansijske probleme.

Bundesliga je prekinuta 13. marta.

NEVEROVATNI NEMCI Najbogatiji klubovi daju rivalima novac

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments