in

Zvezda iz ’91 konkurent za najbolji tim svih vremena

Crvena zvezda iz 1991. zauzima posebno mesto u istoriji srpskog fudbala. Klub je vodio Vladimir Cvetković, sjajan tim je selektirao Dragan Džajić, a sa klupe vodio Ljupko Petrović. Kruna svega stigla je 29. maja 1991. u Bariju, kada je beogradski klub osvojio Kup evropskih šampiona. U nešto izmenjenom sastavu, 8. decembra iste godine, i titulu svetskog klupskog prvaka.

Na meču Juventus Managva – Ferei (01.00), naša kladionica nudi kvotu 3.75 za igru 1-1.

Iako je predstava u Bariju bila nešto apsolutno suprotno u odnosu na suštinu Zvezdine igre tih godina, osvajanje “ušatog” pehara bio je dovoljan razlog da španska Marka uvrsti crveno-bele iz ’91 u konkurenciju za najbolju ekipu svih vremena.

Crvena zvezda je trenutno na visokom sedmom  mestu sa oko 7.000 glasova. Vodi Barselona iz ere Pepa Gvardiole (44.900 glasova), drugi je Real iz vremena prvog mandata Zinedina Zidana (29.100), dok je treći slavni Milan koji je voduo Arigo Saki, sa Gulitom, Rajkardom, Van Bastenom, sa 18.800 glasova.

Glasanje još traje. Podsećanja radi, Crvena zvezda iz 1991. igrala je u sada već zaboravljenom sistemu, sa Miodragom Belodedićem kao liberom, najčešće u sastavu: Stojanović – Radinović (Šabanadžović), Belodedić, Najdoski, Marović – Jugović, Mihajlović, Prosinečki, Binić – Savićević, Pančev.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments