in

GRANIČNA POLICIJA DOBILA PREPORUKE O KORONI Dodeljeno 20.000 letaka koji će biti uručeni onima koji ulaze u BiH

Predstavnici Ministarstva civilnih poslova u Savetu ministara uručili su danas Graničnoj policiji BiH letke sa preporukama kojih se državljani BiH i strani državljani koji ulaze u BiH trebaju pridržavati 14 dana od dana ulaska u zemlju.

Reč je o zajedničkoj aktivnosti Ministarstva civilnih poslova, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Odeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta, saopšteno je iz Ministarstva civilinih poslova, prenosi Srpskainfo.

Nakon što je Savet ministara 10. septembra doneo odluku da svi strani državljani mogu ulaziti u BiH ukoliko imaju negativan PCR test, čime je potencijalno povećan broj ulazaka u BiH, kreirane preporuke će biti dragocen podsetnik za ponašanje u vreme pandemije.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je štampala preporuke na lokalnim i engleskom jeziku u 5.000 primeraka, ukupno 20.000 letaka, koje će granična policija distribuisati na svim ulazima u BiH.

Preporuke je u ime Ministarstva civilnih poslova uručio šef Kancelarije Davor Bošnjak, a u ime Granične policije je preuzeo Radiša Samardžija, načelnik Kancelarije direktora Granične policije BiH. Primopredaji je prisustvovao i direktor SZO u BiH Viktor Olšavski.

– Ova aktivnost je još jedan dokaz zajedničkih napora da se preduprede štetne posledice virusa korona, podjednako koliko i potvrdi prijateljska podrška SZO – navodi se u saopštenju.