in

GRENEL POTVRDIO: Donald Tramp dolazi u Srbiju

On je dodao i da su Amerikanci nestrpljiv narod, a posebno administracija aktuelnog predsednika.

– Ne samo da se bavimo rečima nego zaista usmeravamo na ekonomski razvoj naroda. Držite nas za reč, ne samo vezano za Vašingtonski sporazum. Važno je da ne stavljamo samo reči na papir, važna je simbiloka, ali ona ne daje hranu na sto. Ova obećanja želimo da pretvorimo u radna mesta. Tražimo od građana Srbije da zapamte ove reči i da nas drže za njih – rekao je Grenel.

Dodao je i da je morao da se suoči sa mnogo problema.

– Ne mora Srbija da se uvek usaglasi sa nama, sigurno će i ubuduće biti razlika, ali moramo da se posvetimo dijalogu i da na kraju, kakva godi odluka bila moramo da se posvetimo dijalogu. Nadamo se da su ovo potpuno novi odnosi i mislim da simbolika, političke teme, naći će svoj put, kada ljudi budu imali dobro plaćene poslove – rekao je Grenel.

Zahvalio je Vučiću što se saglasio sa izgradnjom graničnog prelaza Merdare.

– SAD su insistirale da se on koristi, da se obezbedi makimalna bezbednost za ljude – rekao je Grenel.

Dodao je i da zna kakav je Tramp kad se na nešto obaveže.

– Bio sam tu kada nas je Vučić pozvao u posetu Beogradu. Krajnje je vreme da američki predsednik dođe u Srbiju. Izrazio je želju da dođe i jedva čekam da ga vidim u Beogradu – rekao je Grenel.

Dodao je i da je na početku bilo kritike da ne razumeju region.

– Ja sam verovao, kroz razgovore sa predstavnicima obe zemlje da je tako nešto moguće. Znam da nije baš sjajna stvar koju bismo rekli medijima, ali nam ipak treba malo vremena da se sve što smo potpisali pretvori u radna mesta. Ako damo malo vremena, godinu dana, da pokažemo da naše reči zaista znače nešto – rekao je Grenel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije