in

HILARI ZAPANJILA SVET: Pozvala na nepriznavanje Trampove pobede i traži od naroda “obojenu revoluciju”

Amerikanciveć decenija potčinjavaju sebi delove sveta preko obojenih revolucija. Na veliko su počeli sa prevratom koji su u Poljskoj izveli preko Solidarnosti.

Usledilo je rušenje režima Nikolae Čaušeskua u Rumuniji. Pa destrukcija SSSR preko ruskih liberala i Borisa Jeljcina. Pa petooktobarski prevrat u Beogradu. Niz „arapskih proleća“…

Na kraju su, izgleda, došli i do samih sebe. Jer, upravo je najavljena obojena revolucija u samim Sjedinjenim Državama. I, nije to učinio niko ni iz Rusije, ni iz Kine…

Bivša državna sekretarka SAD i predsednička kandidatkinja Demokratske partije – Hilari Klinton – javno je posavetovala Džou Bajdena da ne prihvati poraz na izborima koji su zakazani za 3. novembar!

Govoreći za telekanal Showtime, Klinton je dopustila mogućnost da Donald Tramp pobedi tesnim rezultatom, ali ipak preporučila Bajdenu:

„Ni pod kojim uslovima nemoj da priznaš poraz! Mislim da će Džo na kraju pobediti ako ne odstupimo ni za korak i ako budemo fokusirani i nepokolebljivi kao i druga strana“.

Poznati amerikanolog Dmitrij Drobnjicki povodom ovoga nema nikakve dileme:

„Izjava Klintonove deo je tehnologija koje se koriste tokom obojenih revolucija. U Sjedinjenim Državama liberalne elite koriste potpuno iste tehnologije koje su testirane u svim objenim revolucijama izvan SAD, uključujući Jugoslaviju, zemlje koje su preživele `arapska proleća`, a sada se upravo primenjuju u Belorusiji“.

On ukazuje da je citirana izjava Hilari Klinton slična izjavama lidera beloruske opozicije koji govore: „Mi smo pobedili, a ne Lukašenko, i pljucka nam se na rezultate koje je objavila izborna komisija! Dakle, u Sjedinjenim Državama su u toku pripreme za nepriznavanje rezultata predsedničkih izbora!“

Drobnjicki dodatno ukazuje: „Kako će se u SAD realno održati izbori još ne znamo. Sa Black Lives Matter u igru može ući apsolutno sve. Ako se ne dogodi neko čudo, sasvim je moguće da ćemo biti svedoci ozbiljnog građanskog sukoba u kojem obe strane nisu spremne da ustupe jedna drugoj“.

Klintonova je faktički pozvala Bajdena i pristalice Demokratske partije da protiv Trampa i njegovog dela SAD – posle optužbi da ga je Rusija dovela na vlast i pokušaja impičemnta – pokrenu obojenu revoluciju i tako ga onemoguće da još četiri godine ostane u Beloj kući.

Objavila je da je zaustavljanje Trampa cilj koji zaslužuje sredstva i tehnologije obojene revolucije.

Njen nastup je faktički prva kockica u mozaiku te revolucije. I prva iskra u mogućem američkom građanskom sukobu većih ili velikih razmera.

A taj sukob na političkom i ideološkom planu već se rasplamsao.

Republikanski senator Rend Pol upozorio je Amerikance da bi izbor Bajdena za šefa države uveo SAD u nove ratove:

„Džo Bajden neprestano poziva na nove ratove. On je glasao za rat u Iraku, koji je Donald Tramp dugo nazivao najvećom geopolitičkom greškom naše generacije. Bojim se da će Bajden ponovo izabrati ratove. Jer, on je podržavao ratove u Srbiji, Siriji i Libiji. Bajden će nastaviti da proliva našu krv i da na ratove troši naš novac, a Tramp ne počinje nove ratove i nastoji da privede kraju postojeće.“