in

ISKASAPILA STARICU, PA JE BACILA U KONTEJNER Početak suđenja ćerki bivšeg političara zakazan za 19. novembar

Početak suđenja Jeleni Špagović (26), optuženoj za ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu prošle godine, zakazan je za 19. novembar pred Višim sudom u Beogradu.

Špagović, inače ćerka bivšeg političara Saše Dujovića, se tereti za krivično delo teško ubistvo, za koje joj preti kazna od minimum 10 godina zatvora. Ona je u pritvoru od 6. jula 2019. godine, kada je uhapšena.

Sumnja se da je ubila deviznu penzionerku Majdu Garović, nekadašnju komššinicu iz Zemuna, a mediji su ranije pisali da je motiv bio dug.

Navodno je istragom utvrđeno da je ŠŠpagović od Garovićeve pozajmila 2.500 evra, ali joj novac nije vratila.

Prema pisanju medija, nakon zločina, devojka je sa tela starice skinula zlatan lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici.

Kofer sa telom starice stavila je u iznajmljeni “pežžo 508” i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, ali su tragovi krvi ostali na tapacirungu.

U tom vikend-naselju pored Dunava zapalila je delove tela.

Podsetimo, zločin je otkriven 20. juna 2019. kada je u kontejneru vikend-naselja u Krčedinu pronađen ugljenisan trup starice. Majdin nestanak prijavljen je 16. juna, a tragovi su vodili do Jelene. Jelena se tereti da je posle svađe i tuče ubila Majdu, a zatim njeno telo iskasapila i tri dana ga držala u iznajmljenom stanu u Zemunu. Potom je spakovala njen leš u veći kofer, a onda u pomoć pozvala brata govoreći mu da iz stana treba da iznesu staru fotelju sa tragovima krvi, ali mu nije otkrila šta se dogodilo.